Κεντρική NBA Η σκιαγράφηση των μοναδικών επιδόσεων του Ντουράντ
NBA

Η σκιαγράφηση των μοναδικών επιδόσεων του Ντουράντ

kevin durant golden state 1

kevin durant golden state 1

Ο Κέβιν Ντουράντ είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της ημέρας, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του και παίρνοντας σπίτι του το βραβείο του MVP των Τελικών. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς είχε 35.2 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 5.4 ασίστ ανά αγώνα, όντας ισοπεδωτικός σε άμυνα και επίθεση. Ως αποτέλεσμα, ο “KD” έγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας και των ρεκόρ με τους εξωπραγματικούς αριθμούς του.

Αναλυτικά οι σπουδαίες επιδόσεις του Ντουράντ στα ματς των Τελικών (σύμφωνα με το ESPN Stats and Info και το nba.com/stats)

  • Η 2η καλύτερη scoring επίδοση σε σειρά Τελικών που κρίθηκε στα 5 ματς (176 πόντοι, πίσω μόνο από τους 178 του Άιβερσον το 2001)
  • Ο 3ος παίκτης στην ιστορία που βγαίνει MVP Τελικών στην πρώτη του χρονιά σε μια ομάδα (Μάτζικ και Μόουζες Μαλόουν οι άλλοι 2)
  • Ο 6ος παίκτης που βάζει 30άρες σε όλα τα ματς μιας σειράς Τελικών (Σακίλ, Τζόρνταν, Ολάζουον, Μπερντ, Ρικ Μπάρι και Έλτζιν Μπέιλορ οι υπόλοιποι)
  • Ο 3ος παίκτης που έχει κερδίσει 4 τίτλους πρώτου σκόρερ και έχει βγει MVP Τελικών (Τζόρνταν και Τσάμπερλεϊν οι υπόλοιποι)
  • Ο πρώτος παίκτης με 5 σερί 30άρες σε Τελικούς μετά τον Σακίλ Ο’Νιλ (2000)
  • Ο 3ος παίκτης με +25 πόντους στα 10 πρώτα παιχνίδια της καριέρας του σε Τελικούς (Τζόρνταν και Σακίλ οι άλλοι δύο)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…