Κεντρική NBA Η “πεντάδα του θανάτου” που σάρωσε τα πάντα!
NBA

Η “πεντάδα του θανάτου” που σάρωσε τα πάντα!

Γκόλντεν Στέιτ

golden state warriors death lineup

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς διαθέτουν τρομερή ευελιξία στο ρόστερ τους, με τους πρωταθλητές να είναι ικανοί να προσαρμοστούν σχεδόν σε κάθε συνθήκη και να λύσουν επιτυχημένα τους “γρίφους” που τους θέτουν οι αντίπαλες ομάδες. Το “πυρηνικό όπλο” της ομάδας του Όκλαντ, όμως, δεν είναι άλλο από την περίφημη “Death lineup” (πεντάδα του “θανάτου”, η οποία αποτελείται από τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Άντρε Ιγκουοντάλα, Κέβιν Ντουράντ και Ντρέιμοντ Γκριν, με την αποδοτικότητά της στους Τελικούς να “σπάει” τα κοντέρ!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πεντάδα αγωνίστηκε συνολικά για 33 λεπτά στους Τελικούς εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς, σκοράροντας 142 πόντους σε κάθε αγώνα ανά 100 κατοχές και δεχόμενοι μονάχα 96.3 πόντους ανά 100 κατοχές! Αν αφαιρέσει κανείς από την πρώτη επίδοση (Offensive Rating) τη δεύτερη (Defensive Rating) το αποτέλεσμα κυμαίνεται στο 45.7, κάτι που σημαίνει ότι οι Γουόριορς ήταν κατά 45.7 πόντους ανά 100 κατοχές καλύτεροι από τους αντιπάλους τους όσο η Death lineup βρισκόταν στο παρκέ!

//platform.twitter.com/widgets.js

Το αξιοσημείωτο της επίδοσης αυτής είναι ότι αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία των Τελικών, όσον αφορά τις πεντάδες που έμειναν για τουλάχιστον 10 λεπτά στο παρκέ! Τα μυστικά της “συνταγής” αυτής, την οποία οραματίστηκε ο κόουτς, Στιβ Κερ κατά τη διάρκεια των Τελικών του 2015 με τον Χάρισον Μπαρνς στη θέση του Ντουράντ, είναι οι εξαιρετικές αποστάσεις, η ικανότητα στην τακτική αλλαγών στην άμυνα και η απίστευτη ταχύτητα με την οποία μπορούν οι παίκτες αυτοί να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο, άσχετα από το ποιος θα “κουβαλήσει” την μπάλα στην άλλη μεριά του γηπέδου! Όταν μια ομάδα διαθέτει, βέβαια, δύο εκ των κορυφαίων σκόρερ της σύγχρονης εποχής (Ντουράντ, Κάρι), δύο αμυντικούς “ογκόλιθους” (Γκριν, Ιγκουοντάλα) και ένα πραγματικό “sniper” (Κλέι Τόμπσον) τα πάντα γίνονται ευκολότερα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…