Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού!

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού!

pao apoditiria

pao apoditiria

Ο Παναθηναϊκός βίωσε την πιο δύσκολη σεζόν του στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Άλλαξε προπονητή λίγες μέρες μετά το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, πέρασε ουκ ολίγες δύσκολες στιγμές (νυχτοπερπατήματα ξένων παικτών, περίπτωση Τζεντίλε, επιστροφή με πούλμαν από την Πόλη μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε, κράξιμο οπαδών στους Αμερικανούς), κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο κατάφερε να μαζέψει… τα κομμάτια του και να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τη σεζόν.

Επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ μετά από δύο χρόνια, κατακτώντας το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, ενώ σήκωσε και το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα είχε αλώσει για ακόμα μία φορά την έδρα του Ολυμπιακού στα ημιτελικά.

vovoras pasqual

Ο Τσάβι Πασκουάλ, παρά το γεγονός ότι διαχειρίστηκε μία ομάδα την οποία δεν έχτισε ο ίδιος, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ, με τον Καταλανό τεχνικό να χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης, αλλά και του κόσμου της ομάδας.

Ο προπονητής του “τριφυλλιού” μπορεί πλέον με ηρεμία να καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να είναι διατεθειμένος να εκπληρώσει τα περισσότερα “θέλω” του Πασκουάλ.

Οι “πράσινοι” επιθυμούν να διατηρήσουν τον κορμό τους και να μην προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους. Το “ράβε-ξήλωνε” των προηγούμενων χρόνων δεν είχε άλλωστε, όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσμα.

Οι σίγουροι

kalathis pappas james panathinaikos

Οι σίγουροι για τη νέα χρόνια είναι οι Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς και Γιάννης Μπουρούσης. Οι τρεις κορυφαίοι Έλληνες παίκτες του “τριφυλλιού” δεσμεύονται με συμβόλαιο και θα ηγηθούν της ομάδας και τη νέα σεζόν. Συμβόλαια έχουν και οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Λευτέρης Μποχωρίδης, οι οποίοι, βέβαια, για ακόμα μία χρονιά δεν πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής (ειδικά ο δεύτερος).

Οι αντάρτες

singlenton gabriel

Μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε και την “ανταρσία” των Αντώνη Φώτση, Κένι Γκάμπριελ, Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον, οι τέσσερις αθλητές έμοιαζαν “τελειωμένοι“. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την αντιστροφή του κλίματος, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον τους.

fotsis

Ο Αντώνης Φώτσης μένει ελεύθερος, με τον πολύπειρο Έλληνα φόργουορντ να καθιστά σαφές, μετά τον πέμπτο τελικό, ότι δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τη δράση. Το αν θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της “πράσινης” οικογένειας, θα γίνει γνωστό σε λίγο καιρό.

singlenton

Ο Κρις Σίνγκλετον έχει υπογράψει συμβόλαιο με οψιόν για ακόμα έναν χρόνο, ωστόσο υπάρχει opt out για ομάδες του ΝΒΑ. Εφόσον κάποια ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θελήσει να τον κάνει δικό της (μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία), ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του. Πληροφορίες θέλουν τους Πέλικανς να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Σίνγκλετον, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν είναι δεδομένο.

james gabriel

Ο Κένι Γκάμπριελ μένει ελεύθερος κι όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ και το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς λήγει. Το μέλλον του Αμερικανού γκαρντ είναι αβέβαιο και ήδη οι φήμες οργιάζουν (σ.σ. πρόταση από Αρμάνι Μιλάνο). Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι πρώτα θα συζητήσει με τον Παναθηναϊκό και μετά θα πάρει τις αποφάσεις του.

O Φελντέιν, ο Γκιστ και ο Ρίβερς

gist feldeine

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες, ο Τζέιμς Φελντέιν, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, μιας και ο Τσάβι Πασκουάλ είναι πιθανό να αναζητήσει στην αγορά κάτι καλύτερο για την περιφερειακή γραμμή. Τίποτα δεν πρέπει, όμως, να θεωρείται δεδομένο για τον Δομινικανό άσο, ο οποίος βρέθηκε κι άλλες φορές στην πόρτα της εξόδου, ωστόσο κατάφερε να μείνει με το σπαθί του στην ομάδα.

Ο Κέι Σι Ρίβερς έχει οψιόν για ακόμα έναν χρόνο. Οι “πράσινοι” είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την προσφορά του κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.

Τέλος, ο Τζέιμς Γκιστ μένει ελεύθερος, ωστόσο επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός φόργουορντ πολύ δύσκολα δεν θα βρίσκεται στο “πράσινο” ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…