Κεντρική NBA Ενεργά στη διεκδίκηση του Πολ το Χιούστον
NBA

Ενεργά στη διεκδίκηση του Πολ το Χιούστον

chris paul

chris paul

Είναι δεδομένο πως ο Κρις Πολ έχει κουραστεί να ολοκληρώνει κάθε σεζόν με σκυμμένο το κεφάλι. Παρά το γεγονός ότι ο “CP3είναι ένας εκ των κορυφαίων πλέι-μέικερ όλων των εποχών, δεν έχει κατορθώσει ποτέ να ξεπεράσει τον σκόπελο του 2ου γύρου των πλέι-οφ στην 12ετή καριέρα του και η ώρα της αλλαγής ίσως έχει φθάσει. Ο Πολ μένει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Χιούστον Ρόκετς μοιάζουν αποφασισμένοι να τον κάνουν δικό τους.

Οι “ρουκέτες” παρουσιάζονται ως μια σοβαρή απειλή για την “αρπαγή” του Πολ από την ομάδα του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρκ Στάιν, αν και θα χρειαστεί να “καθαρίσουν” αρκετό χώρο στο σάλαρι καπ, προκειμένου να τα καταφέρουν. Συγκεκριμένα, προτίθενται να ανταλλάξουν ορισμένους από τους παίκτες-κλειδιά της ομάδας, όπως τον Πάτρικ Μπέβερλι, τον Λου Γουίλιαμς και τον Ράιαν Άντερσον, ώστε να έχουν την ευχέρεια να “κυνηγήσουν” σχεδόν οποιονδήποτε σταρ θα είναι διαθέσιμος στην ελεύθερη αγορά. Στη λίστα των στόχων συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα των Μπλέικ Γκρίφιν, Πολ Μίλσαπ και Κάιλ Λάουρι.

Ο Πολ, όμως, αποτελεί τον υπ’αριθμόν 1 στόχο, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να δώσει μια πλήρως διαφορετική διάσταση στην επίθεση της ομάδας, διότι είναι ένας εκ των κορυφαίων πασέρ και οργανωτών στην ιστορία, ειδικεύεται στο πικ-εν-ρολ και μπορεί να εκτελέσει με αξιώσεις από μέση και μακρινή απόσταση. Αξίζει, φυσικά, να γίνει και αναφορά στις αμυντικές του αρετές, διότι ανήκει στην κατηγορία των lock-down περιφερειακών αμυντικών, παρά το χαμηλό ύψος του.

Φανατικά υπέρ της απόκτησής του είναι και ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει όλες τις πλευρές, ώστε να επιτευχθεί το περιβόητο deal, σύμφωνα πάντα με το ESPN.

Ο πρώτος στόχος των Ρόκετς, ώστε να “ανοίξει” ο δρόμος για την απόκτηση του Πολ είναι να απομακρυνθεί το βαρύ συμβόλαιο του Ράιαν Άντερσον από την ομάδα, ύψους 61.3 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 3 χρόνια. Οι Σακραμέντο Κινγκς είναι μια υποψήφια ομάδα προς ανταλλαγή, καθώς διαθέτει άπλετο χώρο στο σάλαρι καπ και μπορεί να απορροφήσει με άνεση το συμβόλαιό του. Ακόμη, οι Γιούτα Τζαζ έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Πάτρικ Μπέβερλι, οπότε οι Ρόκετς βρίσκουν πρόθυμους “συνεργάτες”, ώστε να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ.

Η ομάδα του Μάικ Ντ’Αντόνι, όμως, δεν είναι μόνη της στο παιχνίδι αυτό, καθώς οι Σαν Αντόνιο Σπερς ενδιαφέρονται ενεργά για την απόκτηση του Πολ. Αν και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να του προσφέρει τα χρήματα των Κλίπερς (200 εκατομμύρια δολάρια για 5 χρόνια), ο φόβος ότι θα αποχωρήσει έχει αυξηθεί κατά πολύ στο “στρατόπεδο” της ομάδας. Μπορεί να έπεισαν τον μέγιστο, Τζέρι Γουεστ να αναλάβει κομβικό ρόλο στη διοίκηση  αλλά φαίνεται πως οι αμφιβολίες κυριαρχούν στο μυαλό των υπεύθυνων των Κλίπερς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…