Κεντρική NBA Δεν σταματούσαν να μοιράζουν ασίστ οι Γουόριορς! (vid)
NBA

Δεν σταματούσαν να μοιράζουν ασίστ οι Γουόριορς! (vid)

draymond green finals

draymond green finals

Η συνεχής παραγωγή καλαθιών μέσω ασίστ είναι κάτι στο οποίο οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ειδικεύονται όσο καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ! Συγκεκριμένα, μοιράζουν 28 ασίστ ανά αγώνα στα πλέι-οφ (και 30.4 στην κανονική περίοδο), το 65.1% των καλαθιών τους προέρχεται από τελική πάσα ενώ έχουν καταπληκτική επίδοση στην αναλογία των ασίστ που μοιράζουν προς τα λάθη που κάνουν. Όλες ανεξαιρέτως οι ευρείες νίκες τους συνοδεύονται από έναν κατακλυσμό ασίστ, κάτι που δεν έλειψε ούτε χθες, στον 1ο Τελικό εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Συγκεκριμένα, οι “dubs” μοίρασαν 31 ασίστ σε 45 εύστοχα σουτ, παρά το γεγονός ότι είχαν δύο ξεκάθαρους πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ. Στις περιπτώσεις αυτές οι ασίστ είναι συνήθως μειωμένες, καθώς οι δύο παίκτες που ξεπερνούν κατά πολύ τους υπόλοιπους σε παραγωγικότητα δημιουργούν το δικό τους σουτ μετά από ντρίμπλα, δίχως να έχουν ανάγκη την τελική πάσα. Το Γκόλντεν Στέιτ, όμως, δεν είναι μια ομάδα σαν τις άλλες.

Η πλειοψηφία των τελικών πασών τους είχαν ως αποδέκτη κάποιον που ήταν σε θέση να τελειώσει τη φάση κάτω από το καλάθι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Γουόριορς ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 57 πόντους εντός της ρακέτας. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να έχουν πολύ καλύτερη αποδοτικότητα αν δεν αστοχούσαν συνεχώς σε λέι-απ. Πολλές από τις ασίστ σημειώθηκαν και στο ανοικτό γήπεδο, με τους Γουόριορς να υπενθυμίζουν στο κοινό ότι οι Καβς είχαν τη χειρότερη τρανζίσιον άμυνα σε όλο το NBA, όσον αφορά την κανονική περίοδο! Η δοκιμασμένη “συνταγή” των γηπεδούχων πέτυχε στην εντέλεια και τους επέτρεψε να φθάσουν με άνεση στο πολυπόθητο αποτέλεσμα!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…