Κεντρική NBA Από τους Γουόριορς στους Κλίπερς ο Τζέρι Γουεστ!
NBA

Από τους Γουόριορς στους Κλίπερς ο Τζέρι Γουεστ!

jerry west 1

jerry west 1

Άνεμο αλλαγής επιθυμούν να φέρουν οι ιθύνοντες των Λος Άντζελες Κλίπερς στην ομάδα τους, η οποία αδυνατεί να πετύχει μια υψηλή διάκριση τα τελευταία χρόνια παρά την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Στιβ Μπάλμερ, προσπαθεί να βάλει την ομάδα στον “δρόμο” του πρωταθλητισμού και έκανε μια εξαιρετική κίνηση, προσθέτοντας στο δυναμικό της διοίκησης της ομάδας τον μυθικό, Τζέρι Γουεστ, όπως μετέδωσε πρώτο το Sports Illustrated!

Ο “The Logo” αποχώρησε από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, στους οποίους έκανε καταπληκτική δουλειά, όντας ένας από τους στυλοβάτες της δημιουργίας αυτής της υπέροχης ομάδας. Στο παρελθόν, ο 79χρονος κατέκτησε 6 πρωταθλήματα ως παράγοντας στους Λος Άντζελες Λέικερς, τόσο στην εποχή του Μάτζικ Τζόνσον όσο και σε εκείνη των Κόμπι και Σακίλ ενώ έχει ανακηρυχθεί “Κορυφαίος Παράγοντας της Χρονιάς” εις διπλούν (1995, 2004)! Ουδείς λησμονεί, φυσικά, την απίθανη καριέρα που έκανε ως παίκτης επί μια 14ετία στους Λέικερς, όντας ίσως ο κορυφαίος combo γκαρντ όλων των εποχών.

Ο Γουεστ αναμένεται να προσδώσει νοοτροπία νικητή στους Κλίπερς, οι οποίοι κουβαλούν το αβάστακτο βάρος της ταμπέλας του “λούζερ” σχεδόν σε όλη την ιστορία τους! Επίσης, η παρουσία του ενδέχεται να συμβάλλει, ώστε να πεισθούν οι αστέρες της ομάδας (Κρις Πολ, Μπλέικ Γκρίφιν) να παραμείνουν κάτοικοι Χόλιγουντ παρά το γεγονός ότι τα συμβόλαιά τους εξέπνευσαν. Τέλος, είναι τρομερά οξυδερκής στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους παίκτες που θα στελεχώσουν την εκάστοτε ομάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…