Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα  Κωνσταντινούπολη 2017 Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

spanoulis cska1

spanoulis cska1Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους σε Φάιναλ Φορ. Οι “ερυθρόλευκοι” δείχνουν να έχουν πάρει τον αέρα της ρωσικής ομάδας, αφού στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις οι Πειραιώτες έχουν το απόλυτο.

Όλα άρχισαν στις 13 Μαΐου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, εκείνο το βράδυ που ο Ολυμπιακός έγινε ο “κακός δαίμονας” της ΤΣΣΚΑ, ένας… δαίμονας που οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει ξορκίσουν ακόμα. Ακολούθησαν άλλα δύο ματς το 2013 και το 2015 σε Λονδίνο και Μαδρίτη αντίστοιχα, όπου και πάλι οι Μοσχοβίτες έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Πάμε να ξετυλίξουμε από την αρχή το… κουβάρι και να θυμηθούμε τι έγινε στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις τον δύο ομάδων σε Φάιναλ Φορ.

To έπος της Πόλης

georgios printezis last basket olympiacos final four istanbul 2012Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, όντας το απόλυτο αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν όμως άλλα σχέδια. Αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στον τελικό το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, την ΤΣΣΚΑ.

Το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τους “ερυθρόλευκους” με τους Ρώσους να κάνουν… πάρτι και να ξεφεύγουν με 19 πόντους. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός γύρισε… το διακόπτη και με τεράστια αποθέματα ψυχής κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη στην τελευταία επίθεση με το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη. Ήταν το βράδυ που ξεκίνησαν οι… εφιάλτες της ΤΣΣΚΑ.

Πρόκριση στο… ρελαντί

kostas papanikolaou olympiacos piraeus final four london 2013Την επόμενη χρονιά, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Έχοντας πάρει τον αέρα των Ρώσων πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν το “back to back”, κατακτώντας την δεύτερη συνεχόμενη κούπα και την τρίτη συνολικά στην ιστορία τους.

Στο τέλος μιλάει ο αρχηγός!

spanoulis f4 madridΤο 2015 στη Μαδρίτη, οι Πειραιώτες βρήκαν στο διάβα τους και πάλι την ΤΣΣΚΑ που ήθελε να ξορκίσει… το κακό κάτι που για 37 λεπτά έδειχνε να το έχει πετύχει, αλλά λογάριασε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” πήρε από το χέρι την ομάδα και με δικούς του πόντους στα τελευταία λεπτά έφερε τούμπα το ματς. Στο χειρότερο του βράδυ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθεί με 70-68 δείχνοντας για ακόμα μια χρονιά πως μπορεί οι άλλοι να έχουν το χρήμα και τα μεγάλα συμβόλαια, αλλά εκείνος έχει τα κότσια και την ψυχή να γυρίζει παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο.

Φέτος, το σκηνικό παραμένει ίδιο. Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ θα τεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό της διοργάνωσης με φόντο την πρόκριση στον τελικό της 21ης Μαΐου. Οι μεν “ερυθρόλευκοι” θέλουν να διευρύνουν το σερί τους στο 4-0, οι δε Ρώσοι θέλουν να διώξουν την κακοδαιμονία τους. Η συνέχεια στο παρκέ του “Σινάν Ερντέμ” απόψε στις 18:30

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε  Κωνσταντινούπολη 2017

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…