Τι φοβάστε μωρέ;

gondas spyros koromilas ilias

gondas spyros koromilas ilias

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στον Βασίλη Σκουντή (gazzeta.gr) υποστήριξε για άλλη μια φορά πως “Οι Έλληνες διαιτητές που επέλεξαν να σφυρίζουν στις δικές μας διοργανώσεις και τέθηκαν σε καραντίνα από την Ελληνική Ομοσπονδία θα έπρεπε να προσφύγουν αμέσως στα διαιτητικά δικαστήρια”.

Ο “ισχυρός άνδρας” της Ευρωλίγκας είπε το αυτονόητο. Ότι οι τέσσερις Έλληνες διαιτητές της Ευρωλίγκας όφειλαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, καθώς έχουν αποκλειστεί από τις εγχώριες διοργανώσεις, χωρίς κανένα προφανή λόγο. Και δεν υπάρχει δικαστήριο που δεν θα τους δικαιώσει.

Οι τέσσερις έμπειροι διαιτητές έκαναν αυτό που χρόνια τώρα κάνει σχεδόν ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ: Υποταγή στο “θέλω” του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ανεξάρτητα αν αυτό είναι σύννομο, αν διέπεται από τους κανόνες της λογικής.

Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του… προσκυνήματος. Όπως δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της… μεγαλοψυχίας των διαιτητών. Αν πιστεύουν πως επειδή είναι “καλά παιδιά” ο “μεγάλος” θα τους απονείμει χάρη και θα τους επαναπατρίσει, τότε πρέπει να βγαίνουν συχνά πυκνά στην ταράτσα τους σπιτιού τους και να κοιτάζουν ψηλά περιμένοντας να δουν το σινιάλο του Batman. Και να δηλώνουν τόπο διαμονής “Gotham City“.

Άντε, με πολύ ευγένεια και κατανόηση, να αντιληφθώ ότι Κορομηλάς, Φούφης, Παπαπέτρου έχουν μπροστά τους χρόνια ενέργειας, οπότε σκέφτονται πως καλό είναι να αφήσουν ανοιχτά περάσματα. Εσύ Σπύρο Γκόντα, που του χρόνου ολοκληρώνεις την πορεία σου (λόγω ορίου ηλικίας), που είσαι πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ και πρέπει να εμπνέεις τους νεότερους να μην… μασάνε, που είσαι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζεις πως όταν η σφαίρα βγει από το όπλο δεν γυρίζει πίσω, γιατί δεν αντιδράς;

Οι διαιτητές πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να δείχνουν ότι δεν λυγίζουν όσο μεγάλος κι αν είναι αυτός που βρίσκεται απέναντί τους. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε παρά έναν υπερήλικα πρόεδρο με εμμονές, απομονωμένο από τη διεθνή μπασκετική κοινότητα. Αυτόν δεν έπρεπε να τον φοβούνται…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…