Κεντρική NBA Τα τρομερά ρεκόρ του θριάμβου των Ρόκετς! (pics)
NBA

Τα τρομερά ρεκόρ του θριάμβου των Ρόκετς! (pics)

james harden lamarcus aldridge

james-harden-lamarcus-aldridge

Οι Χιούστον Ρόκετς πέρασαν σαν “σίφουνας” από το AT&T Center, κατατροπώνοντας με πολύ εμφατικό τρόπο τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 99-126! Το ντέρμπι του Τέξας ήταν υπερβολικά μονόπλευρο, με τις “ρουκέτες” να επιβάλλουν έναν ταχύτατο τρόπο παιχνιδιού, με απίθανη ευστοχία από το τρίποντο και πρωτοφανές “άνοιγμα” του γηπέδου, χάρη στις ευέλικτες πεντάδες τους. Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν σε ένα σκορ-“μαμούθ”, με την εμφάνιση των Ρόκετς να έχει ιστορικές προεκτάσεις.

 

Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Χιούστον ευστόχησαν σε 22 τρίποντα, κάτι που αποτελεί τη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε πλέι-οφ παιχνίδι, με τον Τρέβορ Αρίζα να έχει 5 εύστοχα, τον Ράιαν Άντερσον 4 και τους Χάρντεν και Γκόρντον από 3! Το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Σπερς δεν είχαν δεχθεί ποτέ πάνω από 15 σε αγώνα πλέι-οφ! Μάλιστα, τα μέλη των Ρόκετς εκτέλεσαν 50 φορές πίσω από τα 7.25, κάτι που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην post-season!

 

Επίσης, αυτή ήταν η πιο ευρεία εντός έδρας ήττα στην ιστορία των Σπερς, όσον αφορά τα πλέι-οφς ενώ για πρώτη φορά βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 30 πόντους διαφορά στο 1ο ημίχρονο! Σε ό,τι αφορά τα πρώτα παιχνίδια μιας σειράς, το Σαν Αντόνιο είχε ηττηθεί με 19 πόντους από τους Νιου Όρλεανς Χόρνετς το 2008, με το χθεσινό ματς να “διαλύει” αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

Τέλος, οι Ρόκετς μοίρασαν 30 ασίστ, κάτι που είχαν να επιτύχουν από το 1997 σε επίπεδο post-season ενώ η 27άρα που έριξαν στα “σπιρούνια” ισοφάρισε τη πιο ευρεία νίκη σε game 1 στην ιστορία, με τις υπόλοιπες 3 ομάδες που νίκησαν τους αντιπάλους τους με +25 πόντους στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς να παίρνουν την πρόκριση στο τέλος!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…