Κεντρική NBA Πάτησαν “γκάζι” και εξαφανίστηκαν οι Ρόκετς! (vids)

Πάτησαν “γκάζι” και εξαφανίστηκαν οι Ρόκετς! (vids)

james harden rockets

james-harden-rockets

Οι Χιούστον Ρόκετς έφθασαν στο ανώτατο επίπεδο που μπορούν να αγωνιστούν, “διαλύοντας” τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 99-126 και κάνοντας το 0-1, στο πλαίσιο της φάσης του 2ου γύρου των πλέι-οφς! Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί από τη 2η περίοδο, με τις “ρουκέτες” να εκτελούν ασταμάτητα, “σκοτώνοντας” τους Σπερς πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και καταρρίπτοντας πληθώρα ρεκόρ. Δεν πρέπει, φυσικά, να υποτιμηθεί και η εικόνα στην άμυνα, με τους Ρόκετς να κάνουν 13 κλεψίματα και να υποχρεώνουν τους γηπεδούχους σε 15 λάθη.

 

 

Πρωταγωνιστής ήταν, για πολλοστή φορά, ο Τζέιμς Χάρντεν, με 20 πόντους (6/13 σουτ), 14 ασίστ και 4 κλεψίματα, σε 31 λεπτά συμμετοχής! Τα σκριν που δεχόταν ψηλά ήταν μη αντιμετωπίσιμα, με τον “Beard” να επιτίθεται με πολύ φόρα στον αντίπαλο ψηλό ενώ έκανε θραύση και σε φάσεις απομόνωσης. Το στοιχείο που ξεχώρισε, όμως, ήταν ο τρόπος που τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του. Οι συνεργασίες του με τον Κλιντ Καπέλα ήταν αψεγάδιαστες, με έμφαση κυρίως στις άλεϊ-ουπ συνεργασίες ενώ ο ταχύτατος τρόπος που “έσπαγε” την μπάλα στην περιφέρεια μετά το πικ-εν-ρολ ήταν για σεμινάριο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=02NfhpIHryw]

Ο Καπέλα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, με την πλειοψηφία των πόντων του να είναι δημιούργημα του Χάρντεν ενώ ο Τρέβορ Αρίζα είχε 23, με 5/10 τρίποντα και εξαιρετική αμυντική παρουσία. Ο Ράιαν Άντερσον είχε 14 πόντους, με το Χιούστον να σκοράρει 36 περισσότερους πόντους από τους Σπερς, όταν βρισκόταν στο παρκέ ενώ οι Γουίλιαμς και Γκόρντον είχαν από 13 και 11 αντίστοιχα.

Συνολικά, οι Ρόκετς είχαν 22/50 τρίποντα (!), πετυχαίνοντας τη 2η κορυφαία επίδοση στην ιστορία των πλέι-οφς, όσον αφορά τα εύστοχα τρίποντα και την κορυφαία, σε ό,τι σχετίζεται με τα εκτελεσμένα! Οι Σπερς οφείλουν να μην επιτρέψουν ξανά τόσες προσπάθειες στους αντιπάλους τους, αν επιθυμούν να επιστρέψουν στη σειρά.

Από πλευράς Σαν Αντόνιο, ο Κουάι Λέοναρντ απέδειξε ότι μπορεί να σημειώσει αξιοπρόσεκτα νούμερα, ακόμη και στις πολύ κακές βραδιές του, καθώς είχε 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τους Πάρκερ και Σίμονς να είναι οι μόνοι συμπαίκτες του με διψήφιο αριθμό πόντων (11 έκαστος). Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ ήταν πλήρως απογοητευτικός, με τη γραμμή ψηλών των Σπερς να βρίσκει τον μπελά της από τον ταχύτατο ρυθμό και την εκτελεστική δεινότητα των αντιπάλων. Τα “σπιρούνια” μοίρασαν μόλις 10 ασίστ (!) και είχαν άσχημα ποσοστά ευστοχίας (36.9%), μένοντας εκτός διεκδίκησης του αγώνα από πάρα πολύ νωρίς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vHapeDuX1PI]

Οι Σπερς “χόρεψαν” στον ρυθμό των Ρόκετς από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν την πλειοψηφία των επιθέσεών τους στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα! Το πικ-εν-ρολ δούλευε στην εντέλεια, η ευστοχία από μακριά ήταν παροιμιώδης και η 1η περίοδος έληξε με σκορ 23-34. Η πραγματική “καταιγίδα”, όμως, ήρθε στο 2ο δωδεκάλεπτο. Εκεί, το Χιούστον “κονιορτοποίησε” την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος, με συνεχή καλάθια στο τρανζίσιον, πολλά εκ των οποίων πυροδοτήθηκαν μέσω των εξαιρετικών αμυνών της ομάδας! Οι ψηλοί των Σπερς, κυρίως ο Όλντριτζ, βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο, όντας πολύ αδύναμοι για να μαρκάρουν κάτω από το καλάθι και πολύ βαρείς, ώστε να βγουν στην περιφέρεια. Η διαφορά είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις, με το ημίχρονο να λήγει στο +30 (39-69) υπέρ του Χιούστον! Το παιχνίδι είχε ήδη αποκτήσει τυπικό χαρακτήρα. Οι Ρόκετς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τη διαφορά να φθάνει ακόμη και τους 39 πόντους, προτού φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6THI6-6ZSPQ]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…