Κεντρική NBA “Πολύ δύσκολα στους Σπερς ο Κρις Πολ”
NBA

“Πολύ δύσκολα στους Σπερς ο Κρις Πολ”

chris paul clippers spurs

chris paul clippers spurs

Το σενάριο που θέλει τον Κρις Πολ να “μετακομίζει” στους Σαν Αντόνιο Σπερς το προσεχές καλοκαίρι έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες. Ο σούπερ-σταρ των Λος Άντζελες Κλίπερς έχει την ευχέρεια να αφήσει την ομάδα του Χόλιγουντ στα “κρύα του λουτρού”, ώστε να “κυνηγήσει” με αξιώσεις τον πολυπόθητο τίτλο που τόσο αναζητεί. Το γεγονός ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων πόιντ-γκαρντ όλων των εποχών, έχοντας άριστη αποδοτικότητα στο παιχνίδι του και τρομερές οργανωτικές ικανότητες τον καθιστά ως την ιδανική λύση, ώστε να ενταχθεί στην καλοκουρδισμένη “μηχανή” του Γκρεγκ Πόποβιτς. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αναμένεται να συμβεί.

Οι πιθανότητες των Σπερς να εντάξουν τον Πολ στην ομάδα δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικές, σύμφωνα με τον κορυφαίο ρεπόρτερ, Άντριαν Γουοζναρόφσκι, ο οποίος διαθέτει πάντα τις εγκυρότερες πηγές και πληροφορίες σε ό,τι αφορά το NBA: “Δεν ξέρω πως προέκυψε όλο αυτό. Οι Σπερς θα πρέπει να “τσακίσουν” όλο τους το μισθολόγιο για να συμβεί αυτό. Κάτι τέτοιο δεν θα έμοιαζε σε καμία περίπτωση με οτιδήποτε κάνουν συνήθως οι Σπερς. Θα πρέπει πραγματικά να “κόψουν” το ρόστερ τους και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι τέτοιο για έναν 32χρονο πλέι-μέικερ που του μένουν λίγα καλά χρόνια. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στους Κλίπερς, ώστε να τον ανανεώσουν παρά στους Σπερς, οι οποίοι οφείλουν να γυρίσουν όλη την ομάδα ανάποδα για να τον διεκδικήσουν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία ομάδα πέρα από τους Κλίπερς δεν μπορεί να διαθέσει τόσα λεφτά για την απόσπαση της υπογραφή του Πολ. Συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα να του δώσουν super-max συμβόλαιο, ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ για 5 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ο Πολ δεν πρόκειται να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τους Κλίπερς, “σκαλώνοντας” συνεχώς στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ την τελευταία 6ετία, τα χρήματα είναι πολλά και με δεδομένη τη μη ευελιξία των Σπερς στο σάλαρι καπ, δύσκολα θα αλλάξει η παρούσα κατάσταση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…