Κεντρική Elite League Παράγοντας της χρονιάς ο Βαγγέλης Τσάπας!

Παράγοντας της χρονιάς ο Βαγγέλης Τσάπας!

tsapas

tsapas

Το φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 ολοκληρώθηκε χθες (24/5) στο Κερατσίνι, με τον Φάρο να επικρατεί του Ηρακλή και να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στη Basket League, ακολουθώντας τον πρωταθλητή Πανιώνιο στα μεγάλα σαλόνια.

Μετά το φινάλε του πρωταθλήματος έφτασε η στιγμή να απονεμηθούν από το eBasket.gr τα βραβεία της χρονιάς στις ομάδες, τους παίκτες που ξεχώρισαν, τους προπονητές και φυσικά τους παράγοντες, οι αποφάσεις και οι κινήσεις των οποίων καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία των συλλόγων.

Σήμερα (25/5), θα “βραβευτεί” ο κορυφαίος παράγοντας της χρονιάς, ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βαγγέλη Τσάπα. Ο ισχυρός άνδρας του Φάρου Κερατσινίου κατάφερε να πανηγυρίσει για δεύτερη σερί σεζόν την άνοδο στη Basket League, μόνο που φέτος τα όνειρα του θα γίνουν πραγματικότητα, καθώς σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν θα δει την αγαπημένη του ομάδα στα μεγάλα σαλόνια.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν “τελειωμένο” τον Φάρο Κερατσινίου, μετά την απόφαση της διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα να μην αγωνιστεί στη Basket League (μιας και δεν ήταν ακόμα έτοιμος για το μεγάλο βήμα), αλλά να συμμετέχει εκ νέου στο πρωτάθλημα της Α2. Ο Βαγγέλης Τσάπας και οι συνεργάτες του έκλεισαν… τα αυτιά τους, ψώνισαν για ακόμα μία φορά από το πάνω ράφι κι έχτισαν μία πανίσχυρη ομάδα, ικανή να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλό. Οι εκτός έδρας “γκέλες” έφεραν τον Φάρο από νωρίς στην τέταρτη θέση, με τον Γιάννη Τζήμα να απομακρύνεται από τον πάγκο της ομάδας. Δεν ήταν λίγοι και τότε αυτοί που βιάστηκαν να “τελειώσουν” και πάλι τους Κερατσινιώτες.

Οι άνθρωποι του Φάρου, όμως, πείσμωσαν ακόμα περισσότερο, έκαναν λίγη υπομονή και την κατάλληλη στιγμή έφεραν τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο. Με εξαίρεση την “αυτοκτονία” στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή, οι Κερατσινιώτες έκαναν ονειρική πορεία μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μιας και οι αντίπαλοι τους δεν έχαναν βαθμούς.

Τι κι αν αγωνίστηκε, όμως, με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ο Φάρος, κόντρα στα προγνωστικά, “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες (4-0) τους Δούκα και Ηρακλή και πανηγύρισε την άνοδο στη Basket League, ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή, η οποία φέρει και την υπογραφή του Βαγγέλη Τσάπα, ο οποίος πίστεψε στις δυνατότητες της ομάδας και τη στήριξε μέχρι τέλους.

Πλέον ο ισχυρός άνδρας του Φάρου μπορεί να απολαύσει τους καρπούς της επιτυχίας και το βραβείο του κορυφαίου παράγοντα της χρονιάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…