Κεντρική Basket League ΑΕΚ Νικολάου: “Ντροπή ήταν-είναι…”

Νικολάου: “Ντροπή ήταν-είναι…”

nikolaou

nikolaou

Λίγες ώρες αργότερα από την συντριβή της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου, πήρε θέση για όσα έχουν ειπωθεί σε βάρος της “Ένωσης”.

Αναλυτικά όσα ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού:
“Περίμενα να περάσουν μερικές ώρες για να μη γράψω “eν θερμώ”.

Αντιλαμβάνομαι την πίκρα των οπαδών της ΑΕΚ. Όλοι πικραθήκαμε. Τι λέω; Φαρμακωθήκαμε. Η ομάδα “δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο χθες”. Όπως δεν μπήκε και ο κόσμος. ‘Ηταν διασυρμός η συγκεκριμένη ήττα; Ήταν… Και οι παίκτες για την ντροπή, που ένιωσαν ζήτησαν συγγνώμη. Δεν ήταν όμως ούτε ντροπή για την ΑΕΚ, όπως αποτυπώθηκε από την πλειονότητα των αντιδρώντων, ούτε… εθνική καταστροφή.

Ντροπή ήταν-είναι όσοι ελάχιστοι πλανεμένοι ψέγουν τον Αγγελόπουλο, που αποθέωναν προχθές, για “καβούρια” και “σανό”, και αναρωτιέσαι μήπως πρέπει να ανοίξει η γη να μας καταπιεί μια και καλή, να ησυχάσουμε από την αχαριστία και τη μπουρδολογία;

Ντροπή ήταν-είναι όσοι γκρέμισαν και το γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ και η σύγχρονη ΑΕΚ παρακαλάει δεξιά και αριστερά για να προπονήσει τα παιδιά της, και δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα για να νοικιάσει με κόστος κάποια εκατομμύρια ένα ολυμπιακό ακίνητο για να φτιάξει το “σπίτι” της.

Ντροπή ήταν-είναι όσοι ξέχασαν, ότι κάποτε η ομάδα κέρδιζε στον πόντο τον Αετό Αγίου Παντελεήμονα, έχανε από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ενώ έχανε και τη μάχη της εξέδρας μέσα στη Ζωφριά από τους οπαδούς του… Χολαργού και δεν ήταν και εκεί μαζί μας, όταν σκουπίζαμε τα δάκρυά μας (από τη στενοχώρια) στο καμαράκι του Μπατιστάτου.

Ντροπή ήταν-είναι η αμνησία ορισμένων, που λησμονούν τον «πόλεμο» διαρκείας, που δέχεται η ΑΕΚ, εντός και εκτός συνόρων, επειδή χάλασε τη μανέστρα και βάλθηκε να μπει σφήνα στο δίπολο, σε ένα πρωτάθλημα, που ακόμη ψάχνει τρόπο για να αποκτήσει ενδιαφέρον και επειδή τόλμησε να διεκδικήσει μια θέση στην ευρωδιοργάνωση, που εκείνη πρωταγωνίστησε για να γίνει.

Ντροπή ήταν-είναι, που η πλειοψηφία αγνοεί τα δεδομένα του μπάσκετ και το μπερδεύει με το ποδόσφαιρο, με το… βόλεϊ, με το… κρίκετ και δεν ξέρω με ποιο άλλο σπορ, και δεν καμαρώνει, που ένας άνθρωπος και ελάχιστοι δίπλα του έβαλαν το άθλημα ξανά στην καθημερινότητα του “Ενωσίτη“, με τα σωστά και τα λάθη τους.

Ντροπή ήταν-είναι, που άφρονες παράγοντες και στελέχη-ελαφροχέρηδες κατέκλεψαν τα ασημικά της “Βασίλισσας”, και πλήγωσαν την Ιστορία της, και ντροπή δεν είναι προφανώς που εμφανίστηκε ο Αγγελόπουλος και έβαλε ως προτεραιότητα της ζωής του την αποκατάσταση της τάξης, τη δημιουργία του Ιστορικού Αρχείου της “Βασίλισσας” και την κινηματογραφική τοποθέτησή της στο “Πάνθεον” των Αθανάτων.

Βαριές ήττες έκαναν-κάνουν όλες οι ομάδες και δικαιολογημένα προκαλούνται αναταράξεις. Δικαιολογημένη είναι και η κριτική. Οι υψηλές προσδοκίες δικαιώνουν “εν πολλοίς” όσους επιθυμούν να αλλάξουν επίπεδο την ΑΕΚ, όπερ σημαίνει κάτι έχουν αντιληφθεί για τη δυναμική της εταιρίας. Όμως, η ισοπέδωση είναι αρρώστια. Ελληνική και κιτρινόμαυρη αρρώστια…

Όταν η ΑΕΚ κέρδιζε-έχανε στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό ήταν ομαδάρα και ο Αγγελόπουλος μάγκας; Και χθες, που η “ομαδάρα” συνετρίβη έγινε “της πλάκας” και ο Αγγελόπουλος “του τα τρώνε”;

Λοιπόν… Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Για το μέλλον της “Βασίλισσας”. Και για τους χιλιάδες-εκατομμύρια οπαδούς της εκείνους, που δικαίως ανησυχούν και πονάνε, με ειλικρινή αγάπη και σεβασμό στην ομάδα και τα σύμβολα.

Υ.Γ. Με τα φαντάσματα του παρελθόντος, που περιμένουν στη γωνία σε κάθε στραβή δεν ασχολούμαι. Η Ιστορία τους κλείδωσε εσαεί στο χρονοντούλαπό της…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…