Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Κόβεται” από τους τελικούς;

“Κόβεται” από τους τελικούς;

anastopoulos panagiotis

anastopoulos panagiotis

Ο Τάκης Αναστόπουλος ήταν ο πρώτος διαιτητής, στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Για το αν και κατά πόσο πέτυχε στο έργο του θα μιλήσει ο παρατηρητής διαιτησίας (Κυριάκος Ταβουλαρέας), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ενδεχομένως, αν τηρηθούν οι… άγραφοι νόμοι που έχει επιβάλλει η ΚΕΔ/ΕΟΚ, να μην τον ξαναδούμε να σφυρίζει στη σειρά των τελικών!

Ο διεθνής διαιτητής δήλωσε “κώλυμα” για τον δεύτερο τελικό, αυτόν που θα γίνει την Πέμπτη στο “Νίκος Γκάλης“. Όπως είπε θα βρίσκεται στην Τουρκία, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να είναι στη διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ενδεχομένως γι’ αυτό και ορίστηκε στον πρώτο τελικό στον Πειραιά.

Μέχρι τώρα, αν ένας διαιτητής δήλωνε “κώλυμα” σε έναν αγώνα, η ΚΕΔ τον απέκλειε απ’ όλη τη σειρά των τελικών. Δεν μπαίνω στον κόπο να συζητήσουμε αν είναι σωστό ή λάθος, αυτή η στιγμή είναι μάλλον ακατάλληλη για να ανοίξουμε την κουβέντα. Αν μείνει πιστή στην πάγια τακτική της, ο Αναστόπουλος δεν θα διευθύνει άλλον τελικό.

Μιλάμε για την περίπτωση που δεν κάνει 3-0 ο Ολυμπιακός, γιατί για τους τρεις πρώτους τελικούς οι διαιτητές έχουν βγει. Η συζήτηση αφορά τον 4ο κι (ενδεχομένως) 5ο τελικό των δύο “αιωνίων“. Αν πάλι δεν τηρηθεί η πάγια πρακτική, ίσως πρέπει να μάθουμε γιατί θα αλλάξει στάση η Κεντρική Επιτροπή. Όπως και να ‘χει, υπάρχει θέμα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…