Η προίκα του Βασίλη

spanoulis osman papanikolaou

spanoulis-osman-papanikolaou

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤο ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη δεν ήταν εύκολο, οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν πλουσιότεροι σε εμπειρίες και εικόνες, όμως τώρα πια το… ταξίδι δεν φτάνει. Έχει άλλους δύο τελικούς, για να αποδειχθεί πως η… μπασκετική Ιθάκη αξίζει περισσότερο από το να φτάσεις εκεί. Κι ο Ολυμπιακός έχει παίξει ήδη… δύο τελικούς, από τη στιγμή που η Εφές προηγήθηκε με 2-1.

Ελάχιστοι πίστευαν ότι οι Τούρκοι θα έβρισκαν δύναμη να κυνηγήσουν τη νίκη, μετά την ήττα στο “σπίτι τους“. Απέδειξαν ότι δεν είναι τυχαία ομάδα, αλλά ζητούμενο για μας είναι ο Ολυμπιακός.

Δεν ήταν εύκολη η πρόκριση, καθώς έχασε από νωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ (θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος, ειδικά σε αυτή τη σειρά, με τα ψηλά γκαρντ των Τούρκων), έμεινε χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι (όταν ζύγιζε βαριά η μπάλα, χέρια σαν του Βέλγου ήταν πολύτιμα), ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν χρησιμότατος, αλλά όχι αυτός που περιμένει ο Ολυμπιακός (πάντως ήταν καθοριστικός), ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν κορυφαίος σ’ αυτό το ματς, αλλά κι αυτός κουβάλησε τραυματισμό σε όλη τη σειρά.

Δεν συντρέχουν λόγοι να υπερθεματίσουμε της “ερυθρόλευκης” επιτυχίας. Ας αφήσουμε τα αυτονόητα και πάμε στην ουσία:

  • Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο απόλυτος ηγέτης. Το γράψαμε στο τέταρτο ματς της σειράς, το πιστοποίησε στο πέμπτο, μπορούμε να το γράφουμε σε κάθε αναμέτρηση.
  • Ο Γιώργος Πρίντεζης, ακόμα και σε κακή βραδιά είναι πολυεργαλείο. Και κυρίως ο παίκτης των μεγάλων (των μεγαλύτερων) σουτ.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου πρέπει να έχει και… 3-4 κρυμμένα χέρια, που τα βάζει και χαλάει τις αντίπαλες επιθέσεις. Μηχανάκι πολλών χρήσεων και στις δύο πλευρές του παρκέ.
  • Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι παίκτης με ένα… αστέρι πάνω από το κεφάλι του. Γεννημένος για μεγάλα πράγματα, για μεγάλα σουτ, για να πάρει δύσκολες αποφάσεις, για να γίνει ο… επόμενος ηγέτης.
  • Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι εργάτης από αυτούς που έχουν την μπαταρία που δεν τελειώνει. Χαμηλών τόνων, υψηλής απόδοσης.
  • Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μέρα με τη μέρα βάζει περισσότερα στοιχεία στο κοουτσάρισμά του. Είναι πλέον μεταξύ των κορυφαίων Ευρωπαίων προπονητών και με τη βούλα.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει στο DNA του την άμυνα. Κι ομάδα που παίζει άμυνα δύσκολα χάνει. Όχι με όλα όσα προαναφέραμε.

Υ.Γ.: Αργά ή γρήγορα ο Βασίλης Σπανούλης θα δει τη φανέλα του στο ταβάνι του ΣΕΦ. Μέχρι τότε θα έχει αφήσει, εκτός από βαριά κληρονομιά, και παίκτες οι οποίοι θα έχουν κάνει συνήθεια τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Αυτή κι αν είναι… προίκα.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…