Κεντρική Α1 ΠΑΟΚ “Η ομάδα έπρεπε να αλλάξει φιλοσοφία…”

“Η ομάδα έπρεπε να αλλάξει φιλοσοφία…”

Για θέματα του ΠΑΟΚ μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος αναφέρθηκε και στον Σούλη Μαρκόπουλο. Συγκεκριμένα είπε:

Για το “διαζύγιο” με τον Μαρκόπουλο: “Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση και ιδιαίτερα για μένα, γιατί συνεργάστηκα με τον Σούλη ως παίκτης για πρώτη φορά πριν 23 χρόνια. Η αλλαγή του Σούλη είχε καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Η ομάδα έπρεπε να αλλάξει φιλοσοφία και προσέγγιση. Έχω μόνο αγάπη γι’ αυτόν, αλλά οι διοικήσεις πρέπει να παίρνουν και δύσκολες αποφάσεις. Ήταν ο καλύτερος τρόπος που μπορούσε να γίνει ως timing και όσον αφορά τους όρους του συμβολαίου. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο τρόπο λέγεται ότι έγινε άκομψα το τέλος της συνεργασίας μας”.

Για τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ: “Εχει σημειώσει καταπληκτική πορεία με την Κηφισιά. Δούλεψε στο εξωτερικό όπου πολλές ομάδες είναι καλύτερες από τις ελληνικές. Ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Κατανοεί τις δυνατότητες μας και ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι ανερχόμενος στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύει θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να προσθέσουμε κάτι για να μας κάνει καλύτερους. Η προσέγγιση στο μπάσκετ πλέον γίνεται σε άλλο επίπεδο. Όσον αφορά την φιλοσοφία, θα σας πει περισσότερα ο ίδιος ο προπονητής. Kατάφερε κάτι με την Αστάνα που δεν είχε καταφέρει ξανά η ομάδα αυτή. Όπως στηρίξαμε τον Σούλη όλα αυτά τα χρόνια, θα στηρίξουμε και τον νέο προπονητή”.

Για το ότι ακούγεται πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε άμεση εμπλοκή στην επιλογή του νέο κόουτς: “Θα ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο αν ο κ. Σαββίδης γνωρίζει το όνομα του προπονητή και το τι συμβαίνει στο μπάσκετ. Θα τον ρωτήσω όταν τον ξαναδώ”.

Για τo θέμα του μπάτζετ: “Δεν γίνεται να μιλήσουμε για το μπάτζετ τόσο νωρίς. Οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να μιλάνε γι’ αυτό. Πολλά ακούγονται και γράφονται στα σάιτ αλλά αν κάθομαστε να ασχολούμαστε με όλους, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Εγώ πάντως θα περιμένω να έρθει αυτός που έγραψε για τριπλασιασμό του μπάτζετ”.

Ζουρντατσίδης: “Αποφασίσαμε βάσει λογικής…”

Ο Τέλης Ζουρνατσίδης είπε: Ο κόουτς (σ.σ. Μαρκόπουλος) έχει φτάσει σε μια ηλικία που λίγοι έχουν την δύναμη και το πάθος της δουλειάς του. Συναισθηματικά ύταν δύσκολη αποφάση. Ταυτίστηκα μαζί του. Ομως, αποφασίσαμε βάσει λογικής. Τις τελευταίες 20 ημέρες αποφασίσαμε. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που σκεφτήκαμε αλλά οι αξιολογήσεις μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή”.

Για τις προτάσεις παραμονής σε Τσόχλα, Κλάντον και Πέινερς: “Οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν γίνει για ανανεώσεις, ισχύουν κανονικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Τα highlights του Προμηθέας – ΠΑΟΚ (vid)

Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ στη φιλική ήττα από τον Προμηθέα Πάτρας με 9…