Κεντρική NBA Οι “λούζερ” Κλίπερς και το αβέβαιο μέλλον τους
NBA

Οι “λούζερ” Κλίπερς και το αβέβαιο μέλλον τους

blake griffin chris paul deandre jordan

blake-griffin-chris-paul-deandre-jordan

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια παταγώδης αποτυχία για τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Οι φτωχοί συγγενείς του L.A τερμάτισαν πρόωρα την πορεία τους στον 1ο γύρο, με τους Γιούτα Τζαζ να τους κερδίζουν εις τριπλούν στην έδρα τους! Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασαν για συνεχή χρονιά το 60%, όσον αφορά το ποσοστό νικών στην κανονική περίοδο, οι Κλίπερς δεν έχουν ούτε μια συμμετοχή σε Τελικούς Περιφέρειας (!), με τον χαρακτηρισμό “λούζερ” να ταιριάζει γάντι στην ομάδα του Ντοκ Ρίβερς.

Συγκεκριμένα, η περιβόητη “Lob City” ηττήθηκε για 5η σερί χρονιά στα πλέι-οφς ενώ είχε καταφέρει να προηγηθεί στην εκάστοτε σειρά! Η αρχή έγινε το 2013, όταν είχαν προηγηθεί με 2-0 των Μέμφις Γκρίζλις αλλά στη συνέχεια “κατέρρευσαν”, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με 4-2. Την επόμενη χρονιά, η παρέα του Κρις Πολ έκανε “break” στο πρώτο παιχνίδι εναντίον των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πριν από 2 χρόνια, είχαν προηγηθεί με 3-1 εναντίον των Ρόκετς (!), έχοντας, μάλιστα προβάδισμα 20 πόντων στο 5ο παιχνίδι! Τα τρίποντα, όμως, των Τζος Σμιθ και Κόρεϊ Μπρούερ είχαν πυροδοτήσει την “καταιγίδα” που θα ακολουθούσε. Πέρσι, οι τραυματισμοί εξαφάνισαν το προβάδισμα με 2-0 εναντίον των Μπλέιζερς ενώ φέτος, πήγε στράφι το break στο 3ο ματς, που έκανε το σκορ 2-1 υπέρ τους!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cS-4u6LkW7A]

 

Ακόμη, αξίζει και μια ειδική αναφορά στα ιδιόμορφα ρεκόρ των Κρις Πολ και Ντοκ Ρίβερς, Ειδικότερα, ο “CP3” έφθασε τις 76 συμμετοχές στα πλέι-οφς, οι οποίες είναι οι περισσότερες στην ιστορία από παίκτη που δεν αγωνίστηκε ποτέ σε Τελικούς Περιφέρειας! Από την άλλη, ο Ρίβερς ήταν προπονητής των ομάδων που υπέστησαν τις 3 από τις 6 χειρότερες εντός έδρας ήττες σε 7ο ματς στην ιστορία της post-season: το ένα είναι το χθεσινό παιχνίδι (91-104), το δεύτερο είναι το 7ο ματς του δευτέρου γύρου το 2009, όταν οι Σέλτικς ηττήθηκαν από τους Μάτζικ (82-101) ενώ το χειρότερο απ’όλα ήταν το 2005, στο παιχνίδι των Σέλτικς εναντίον των Πέισερς (70-97)!

Είναι δεδομένο πλέον πως οι Κλίπερς δεν έχουν ελπίδες πρωταθλητισμού στο μέλλον. Η “αγία τριάδα” των Πολ-Γκρίφιν-Τζόρνταν αναμένεται να “σπάσει”, κάτι που θα οδηγήσει στο τέλος της κορυφαίας εποχής στην ιστορία της ομάδας, η οποία, όμως, δεν συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη διάκριση. Ο Πολ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα συνεχίσει και του χρόνου στην ομάδα, καθώς είναι στο χέρι του αν θα εξαντλήσει το συμβόλαιο μέχρι τέλους (player option). Το ίδιο ισχύει και για τον Γκρίφιν αλλά και για τον Τζέι Τζέι Ρέντικ, οι οποίοι έχουν 9 εβδομάδες καιρό, μέχρι να αποφασίσουν αν θα επιμηκύνουν τη θητεία τους στο Χόλιγουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…