Κεντρική NBA “Έβρεξε” τρίποντα στη Βοστόνη! (vid+pic)
NBA

“Έβρεξε” τρίποντα στη Βοστόνη! (vid+pic)

jae crowder

jae-crowder

Οι Μπόστον Σέλτικς βρέθηκαν στα “σχοινιά” εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς στην 1η περίοδο, όντας πίσω στο σκορ ακόμη και με 16 πόντους. Παρ’όλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να πάρουν τη νίκη, παίρνοντας κεφάλι με 1-0 στη μεταξύ τους σειρά! Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα και οι ευέλικτες πεντάδες ήταν το κλειδί της νίκης, με την ευστοχία από τα 7.25 να είναι παροιμιώδης!

Συγκεκριμένα, οι “κέλτες” είχαν 19/39 τρίποντα (!), με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το γήπεδο σε πρωτοφανή βαθμό και σκοράροντας πολύ στο τρανζίσιον. Οι Γουίζαρντς δεν είχαν καλές συνεννοήσεις στην άμυνα, αφήνοντας πολλά αμαρκάριστα σουτ στη γρήγορη μετάβαση από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν το πικ-εν-ρολ των Σέλτικς (και το πικ-εν-ποπ) ενώ δεν τα πήγαν καλά ούτε στις άμυνες μισού γηπέδου.

Τα 19 εύστοχα τρίποντα ήταν η κορυφαία επίδοση στην ιστορία των Σέλτικς σε αγώνα πλέι-οφς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τους, που κρατάει από τον Μάιο του 2002, όπου είχαν πιάσει τέτοια επίπεδα απόδοσης εναντίον των Φιλαδέλφια 76ερς. 7 διαφορετικοί παίκτες σκόραραν πίσω από την άρκτο των 7.25, με τη Βοστόνη να είναι η κορυφαία ομάδα της φετινής post-season, όσον αφορά τον τομέα αυτό.

Αναλυτικά οι παίκτες που σκόραραν για 3 στο χθεσινό ματς

  • Τζέι Κράουντερ (6/8)
  • Αϊζέια Τόμας (5/11)
  • Έιβερι Μπράντλεϊ (3/9)
  • Κέλι Ολίνικ (2/2)
  • Αλ Χόρφορντ (1/3)
  • Μάρκους Σμαρτ (1/3)
  • Τζέιλεν Μπράουντ (1/1)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rBKhljvvnuI]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τέλος ο Βόγκελ από τους Σανς

Παρελθόν από το Φοίνιξ ο Φρανκ Βόγκελ. Τέλος εποχής για τον Φρανκ Βόγκελ μετά από μόλις μί…