Κεντρική NBA “Πυραυλοκίνητοι” Σέλτικς, άνοιξαν το σκορ στη σειρά! (vids)
NBA

“Πυραυλοκίνητοι” Σέλτικς, άνοιξαν το σκορ στη σειρά! (vids)

isaiah thomas john wall

isaiah-thomas-john-wall

Σε μια run n’gun πανδαισία γεμάτη ανακατατάξεις και συνεχή εύστοχα σουτ, οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν ποδαρικό με το δεξί στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφς, επικρατώντας των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς με 123-111 και κάνοντας το 1-0 στη σειρά! Παρά το αρχικό 0-16 των φιλοξενούμενων, οι “κέλτες” είχαν την απαραίτητη ευστοχία και έκαναν τις σωστές τροποποιήσεις στην πεντάδα τους, εκμεταλλευόμενοι και τον εξαιρετικό πάγκο τους. Τίποτα, όμως, δεν θα είχε συμβεί δίχως την καθοδήγηση του Αϊζέια Τόμας.

 

Παρά το οικογενειακό δράμα που τον ταλαιπωρεί, ο Τόμας ήταν τρομερά ζεστός από την αρχή και τελικά σταμάτησε στους 33 πόντους, σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά από το τρίποντο (5/11), αν και ήταν πλήρως αναποτελεσματικός στα προηγούμενα ματς της post-season! Με αλλεπάλληλες επιθέσεις πίσω από σκριν και με φάσεις απομόνωσης, ο “IT” απέδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης ενώ μοίρασε και 9 ασίστ.

 

Ο Αλ Χόρφορντ έκανε τρομερή δουλειά, με 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ, δίνοντας τεράστιες “μάχες” κάτω από το καλάθι και ευστοχώντας σε μεγάλα σουτ στο 2ο ημίχρονο. Ακόμη, λειτουργούσε σαν “σκαλοπάτι” στην κυκλοφορία της μπάλας, προκειμένου να βοηθά στην επιθετική ευημερία της ομάδας. Ο Τζέι Κράουντερ έπαιξε άριστα τον ρόλο του stretch 4αριού, με 24 πόντους και 6/8 τρίποντα, ο Έιβερι Μπράντλεϊ σταμάτησε στους 18, με 4 κλεψίματα ενώ και ο πάγκος δεν πήγε πίσω.

Συγκεκριμένα, ο Κέλι Ολίνικ ήταν καθοριστικός στην ανατροπή του αγώνα στο ξεκίνημα, με 12 πόντους (5/7 σουτ), ο Μάρκους Σμαρτ ήταν συγκινητικός στην άμυνα, με 3 κλεψίματα και 3 τάπες (!) ενώ ο Τέρι Ροζίερ μάζεψε 8 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε τρομερή κατάσταση. Το βάθος πάγκου ήταν και αυτό που πλήγωσε τους αντιπάλους.

Στον αντίποδα, ο Μπράντλεϊ Μπιλ ήταν σαρωτικός στα εκτελεστικά του καθήκοντα, με 27 πόντους και τρομερές εκτελέσεις, τόσο πίσω από σκριν μακριά από την μπάλα, όσο και μετά από ντρίμπλα. Ο Τζον Γουολ συνδύασε άψογα τα οργανωτικά με τα εκτελεστικά του καθήκοντα, με 20 πόντους και 16 ασίστ (!) ενώ ο Μάρτσιν Γκορτάτ ήταν εξαιρετικός, κυρίως, όμως στο πρώτο ημίχρονο, με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Κέλι Ούμπρε ήταν παίκτης-κλειδί, με 12 πόντους, ο Ότο Πόρτερ τα πήγε περίφημα, με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έβαλε και τους 10 πόντους του στην 4η περίοδο, δίχως αντίκρυσμα για την ομάδα του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3RmYiFIE6j4]

Οι Σέλτικς είχαν συνολικά 19/39 τρίποντα, βρίσκοντας συνεχώς ελεύθερα σουτ μέσω καλής κυκλοφορίας, ανοίγματος του παρκέ και ευκαιριών στο τρανζίσιον. Σε αυτό βοήθησαν και οι ευέλικτες πεντάδες του Στίβενς, ο οποίος χρησιμοποιούσε τον Κράουντερ στο “4” και 3 περιφερειακούς (Τόμας-Μπράντλεϊ-Σμαρτ), με την ομάδα να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα. Σαν να μην έφθανε αυτό για τους αντιπάλους, ήρθε και ο τραυματισμός του Μαρκίφ Μόρις, ο οποίος θόλωσε το τοπίο για τη Γουάσινγκτον.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9ZU7-Y-NZTk]

Η Γουάσινγκτον ήταν εκπληκτική, ολοκληρώνοντας την 1η περίοδο με σκορ 24-38. Αμέσως, όμως, χάρη στην ευστοχία, την εκμαίευση φάουλ και τον γρήγορο ρυθμό, οι Σέλτικς επανήλθαν ταχύτατα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μόλις στο -5 (59-64). Το 3ο δωδεκάλεπτο ήταν “εκρηκτικό” για τη Βοστόνη, η οποία έτρεξε ένα σερί 36-16, παίρνοντας οριστικά και αμετάκλητα τα ηνία του αγώνα. Μπορεί οι Γουίζαρντς να μείωσαν έως και τους 4 πόντους αλλά οι Σέλτικς έβγαλαν τις άμυνες και ευστόχησαν σε μεγάλα σουτ, με αποτέλεσμα να φθάσουν στην πολυπόθητη νίκη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7ZizvIiYbVE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…