Κεντρική Διεθνή “Δεν είμαστε γηπεδούχοι στο Final Four”

“Δεν είμαστε γηπεδούχοι στο Final Four”

zeliko obradovits fener

zeliko obradovits fener

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει η Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκας την Παρασκευή (19/05, 21:30). Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της διοργάνωσης και ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα του δεν είναι γηπεδούχος, απλά θα έχει περισσότερους φιλάθλους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη συνέντευξη του:

  • Για την πίεση που αισθάνθηκε η Φενέρμπαχτσε για να πρόκριση στο Final Four επειδή αυτό θα διεξαχθεί στην Τουρκία:

“Ξέραμε ότι είχαμε πίεση από όλους επειδή το Final Four διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και η Φενέρμπαχτσε έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Μιλήσαμε στους παίκτες διαφορετικά. Ανεξάρτητα από το πού διεξαγόταν το Final Four, αυτή η ομάδα χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταγωνιστεί τους πάντες και να γίνει μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Είμαστε περήφανοι που επιστρέψαμε στο Final Four για τρίτη σερί σεζόν. Είχαμε διάφορα σκαμπανεβάσματα μέσα στην σεζόν, αλλά αυτό είναι λογικό επειδή είχαμε πλήρες ρόστερ μόλις για 7 από τα 30 παιχνίδια μας. Παίζαμε χωρίς έναν, δύο ή τρεις παίκτες και με την ομάδα που έχουμε όποιος παίκτης και να λείπει φαίνεται. Δεν παραπονεθήκαμε όμως, παλέψαμε σκληρά όλη την σεζόν, αλλά δεν πήραμε το πλεονέκτημα έδρας. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε έτσι με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίξαμε μία καλή σειρά και αυτό ήταν το κλειδί της πρόκρισής μας”.

  • Για το αν το γεγονός ότι αυτή ήταν η πιο ανταγωνιστική EuroLeague στην ιστορία λόγω του νέου format κάνει πιο σημαντικό το επίτευγμα της πρόκρισης στο Final Four:

“Σίγουρα, επειδή το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν υψηλότερο και αυτό ήταν καλό για το μπάσκετ και την διοργάνωση. Αυτό είναι κάτι που παραδέχονται όλοι. Είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε στο Final four στην πρώτη χρονιά υπό το νέο σύστημα”.

  • Για το πόσο δύσκολο ήταν για την Φενέρμπαχτσε να βρει ρυθμό με τόσους τραυματισμούς μέσα στην σεζόν:

“Ήταν δύσκολο. Ξέραμε όμως ότι αν θέλαμε να προκριθούμε στο Final Four έπρεπε να έχουμε υπομονή και να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Όταν ήρθε η ώρα των playoffs ήταν σημαντικό να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να προκριθούμε στο Final Four και η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες και τους είχα πει ότι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν συνεχώς και αν καταφέρουμε να είμαστε πλήρεις την κατάλληλη στιγμή, όλα θα είναι διαφορετικά”.

  • Για το στυλ παιχνιδιού της Ρεάλ:

“Είναι μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους από τότε που ανέλαβε ο Πάμπλο Λάσο και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα λόγω της άφιξης κάποιων νέων παικτών, αλλά παίζουν το δικό τους στυλ μπάσκετ, με σκληρή άμυνα προκειμένου να μπορέσουν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολα καλάθι. Έχουν ψηλούς παίκτες, σουτέρ και όλοι παλεύουν για το επιθετικό ριμπάουντ. Είναι μία ομάδα που παίζει με τον ίδιο τρόπο εδώ και 5 χρόνια”.

  • Για τον Σέρχιο Γιουλ:

“Βιώνει μία απίστευτη σεζόν, βάζοντας πολλά μεγάλα σουτ. Μπορείς να καταλάβεις ότι έχει δουλέψει σκληρά πάνω σε αυτό, δεν είναι σύμπτωση. Δεν έχει σημειώσει απλώς ένα ή δύο τέτοια σουτ. Το κάνει σχεδόν όλη την ώρα. Αυτό δείχνει ότι έχει ταλέντο και έχει δουλέψει σκληρά για αυτό. Θα ήθελα να τον συγχαρώ για ό,τι έχει κάνει επειδή παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο γενικά και δεν πετυχαίνει απλώς μεγάλα σουτ”.

  • Για το αν είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι η Φενέρμπαχτσε θα έχει περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο:

“Έχω ζήσει αυτή την εμπειρία και από τις δύο πλευρές, τόσο στη Μπολόνια ως προπονητής του Παναθηναϊκού το 2002, όσο και στην Ελλάδα το 2007. Το 2015 το Final Four έγινε στη Μαδρίτη, στην έδρα της Ρεάλ. Τώρα παίζουμε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είναι διαφορετικό, αφού πρέπει να αλλάξουμε Ήπειρο (σ.σ η Φενέρμπαχτσε έχει την έδρα της στο Ασιατικό μέρος της Κωνσταντινούπολης, ενώ το γήπεδο του Final Four βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό μέρος της)!

Ρώτησα τον σύλλογο πώς θα πάμε από την Ασία στην Ευρώπη για το Final Four! Εντάξει, πλάκα κάνω. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν έχουμε αβαντάζ έδρας. Ξέρουμε ότι θα έχουμε περισσότερους φιλάθλους, κάτι που είναι καλό, αλλά όλα εξαρτώνται από το τελικό αποτέλεσμα. Αν κερδίσουμε, όλοι θα πουν ότι μας βοήθησαν. Αν χάσουμε θα πουν ότι μας άσκησε πίεση ο κόσμος. Απλώς εύχομαι να πάνε όλα καλά. Είπαμε στους φιλάθλους μας να μας βοηθήσουν, αλλά και να σεβαστούν τους αντιπάλους μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…