Κεντρική Γ' Εθνική “Απαιτούμε ίση μεταχείριση και σεβασμό”

“Απαιτούμε ίση μεταχείριση και σεβασμό”

Με ανακοίνωση της, η Σαντορίνη διαμαρτύρεται για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης, ανάμεσα στη Νίκη Αμαρουσίου και τον Άρη Νίκαιας. Όπως αναφέρουν, οι νησιώτες απαιτούν ίση μεταχείριση και σεβασμό από την ΕΟΚ και τα άλλα σωματεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Για την Αθλητική Ένωση Σαντορίνης μπορεί αυτή να είναι η πρώτη χρονιά σε Εθνική κατηγορία αλλά δικαιούται και απαιτεί ίση μεταχείριση και σεβασμό από την ΕΟΚ και τα υπόλοιπα σωματεία.

Εξαιτίας της νησιωτικής μας έδρας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλάζουμε την ώρα αγώνα της ομάδας μας στα παιχνίδια εντός έδρας κατά την επιθυμία των φιλοξενούμενων σωματείων σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε στην μείωση των εξόδων τους, ασχέτως του γεγονότος ότι ταξιδεύουν εκτός Αττικής ελάχιστες φορές και παρά το γεγονός πως πάντα παίζουμε σε “αντιεμπορικές” ώρες. Με την ίδια πεποίθηση και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε καμία ομάδα επιλέξαμε και τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές να πράξουμε το ίδιο αφού μας ζητήθηκε παρά την ρητή οδηγία της ΕΟΚ ότι οι ώρες τέλεσης των αγώνων τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν αλλάζουν.

Εμάς μας ζητήθηκε αλλαγή, και παρά το γεγονός πως γνωρίζαμε ότι παραχωρούμε πλεονέκτημα σε άλλο σωματείο με την τέλεση του δικού μας αγώνα νωρίτερα δεχτήκαμε το αίτημα που στη συνέχεια αποδέχτηκε και η ΕΟΚ με στόχο να εξυπηρετηθεί το φιλοξενούμενο σωματείο. Μέχρι εδώ όλα καλά;

Στην συνέχεια η ΕΟΚ ορίζει τον αγώνα μεταξύ Έσπερου Λαμίας και Κάδμου Θηβών Σάββατο απόγευμα. Σκεφτόμαστε πως και αυτά τα δύο σωματεία παραχωρούν πλεονέκτημα στους υπόλοιπους (να γνωρίζουν το αποτέλεσμα) και άρα η ΕΟΚ το δέχεται. Πάλι όλα καλά μάλλον…

Γίνεται το απρόοπτο και ο αγώνας στη Σαντορίνη δεν μπορεί να τελεστεί αφού οι διαιτητές του αγώνα δεν κατάφεραν να έρθουν στη Σαντορίνη και το παιχνίδι αναβάλλεται. Επίσης όλα καλά…

Και μετά το απρόοπτο έρχεται και το ανεξήγητο. Αναβάλλεται ο αγώνας μεταξύ του Άρη Νικαίας και της Νίκης Αμαρουσίου. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ δεν έχει καμιά προφανή εξήγηση και αυτό μας δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά… Χάλασαν τα τραμ και δεν μπορούσαν να πάνε οι διαιτητές στον αγώνα? Ή μήπως τελικά η ΕΟΚ και κάποιοι κύκλοι δεν επιθυμούν το πρωτάθλημα να διεξάγεται επί ίσοις όροις.

Και αν τελικά η ΕΟΚ ήθελε αυτά τα δύο παιχνίδια να διεξαχθούν την ίδια ώρα για να μην υπάρχει πλεονέκτημα γιατί δέχτηκε την αλλαγή ώρας στο δικό μας παιχνίδι ή αλλιώς γιατί δεν μετέφερε εξαρχής και το άλλο παιχνίδι για Κυριακή 12:00 ώστε να παίζονται παράλληλα? Μάλλον γιατί κάποιοι είναι πιο ίσοι από εμάς.

Καλούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να δώσει σαφής και ξεκάθαρες απαντήσεις για το σκεπτικό των ορισμών της τελευταίας αγωνιστικής και κυρίως για τον λόγο της αναβολής του αγώνα Άρη Νικαίας-Νίκη Αμαρουσίου.

Αν κάποιοι επιθυμούν τα Πρωταθλήματα να μην περιλαμβάνουν νησιωτικές ομάδες μπορούν να μας ενημερώσουν εκ των προτέρων για να μην τους στεναχωρούμε με τις προσπάθειές μας και αν επιθυμούν Πρωταθλήματα χωρίς τα ιδεώδη του Αθλητισμού με έλλειψη ευγενούς άμιλλας και με άνιση αντιμετώπιση μπορούν να μας ενημερώσουν επίσης ώστε να μην συμμετέχουμε σε Πρωταθλήματα που δεν μας εκφράζουν.

Επιφυλάσσομαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας

Εκ του ΔΣ

Αθλητική Ένωση Σαντορίνης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Ολυμπιακός Βόλου: Υπέρ στη μη συνέχιση των πρωταθλημάτων!

Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει ρίσκο με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ και …