Κεντρική Elite League Αντέδρασε ο Ηρακλής! “Κάρφωσε” τον διαιτητή Διαμαντή

Αντέδρασε ο Ηρακλής! “Κάρφωσε” τον διαιτητή Διαμαντή

faros keratsiniou iraklis skordilis

faros-keratsiniou-iraklis-skordilis

Οι άνθρωποι του Ηρακλή είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με τον Φάρο στο Κερατσίνι, όπου οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από την ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη κι έχασαν μία μοναδική ευκαιρία να “αγκαλιάσουν” τον τίτλο και την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Με γραπτή του δήλωση, ο επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στον διαιτητή Παναγιώτη Διαμαντή.

Αναλυτικά:
“Δεν ήταν ούτε είναι στις προθέσεις μας, η άσκηση πρόχειρης, αστήρικτης και ευκαιριακής κριτικής σε βάρος των διαιτητών του αθλήματος. Συνειδητά απέχουμε από μίζερες και μεμψίμοιρες αντιλήψεις. Στηρίζουμε τις φιλοδοξίες μας στην δύναμή μας, στην αγωνιστικότητα των αθλητών μας, την ικανότητα και την πολύτιμη εμπειρία του προπονητή μας και την ανυστερόβουλη αγάπη και συμπαράσταση των φιλάθλων και οπαδών μας.

Ωστόσο, το σώμα των διαιτητών, το οποίο σε μεγάλο βαθμό επιτελεί έντιμα και ευσυνείδητα το λειτούργημά του, πρέπει στο σύνολό του να υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος, και να απονέμει δικαιοσύνη με αμεροληψία, αντικειμενικότητα, και σύνεση, χωρίς σκοπιμότητες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η εξουσιαστική αυθαιρεσία της σφυρίχτρας, πυροδότησε επεισόδια και ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Είναι γεγονός ότι οι εγγενείς παθογένειες και άστοχες ή σκόπιμες ρυθμίσεις που προβλέπει το ισχύον νομικό σύστημα, εκτρέφει φαινόμενα δυσλειτουργίας. Το αναχρονιστικό σύστημα ορισμού – διορισμού των διαιτητών χωρίς διαφάνεια, προκαλεί συνειρμικές σκέψεις και υποψίες, και ως ένα βαθμό δικαιολογημένες. Ωστόσο, παρά την συνειδητή μας επιλογή να απέχουμε από την κριτική της διαιτησίας, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στον χώρο, και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν τα συμφέροντά μας προσβάλλονται.

Με την έννοια αυτή δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι, στην συμπεριφορά που επέδειξε στον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Φάρου Κερατσινίου και Ηρακλή Θεσσαλονίκης ο διαιτητής κ. Παναγιώτης Διαμαντής. Προκαταβολικά δηλώνουμε ότι δεν έχουμε την παραμικρή διαφορά με τον κ.Διαμαντή ως άτομο και τον οποίο σεβόμεθα απόλυτα. Η κριτική μας αφορά την συμπεριφορά εντός του γηπέδου και μόνον, και με την έννοια ότι και οι κριτές κρίνονται, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας την θλίψη μας και την οργή μας για τις αποφάσεις του στον αγώνα, οι οποίες ήταν καθοριστικές για την διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ήταν εμφανές ακόμη και για εκείνον που έχει ελάχιστη εμπειρία στο άθλημα, ότι οι αποφάσεις του κατά τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό ήσαν απαράδεκτες και οπωσδήποτε δεν οφείλονται σε λανθασμένες επιλογές. Δεν έχουμε διάθεση να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν βλάπτουν μόνο την ομάδα μας αλλά και το άθλημα, και το αίσθημα δικαιοσύνης του κοινού. Είμεθα υποχρεωμένοι δια των νομίμων πάντοτε οδών να επιδιώξουμε την δικαίωσή μας.

Η ανοχή σ’ αυτές τις πρακτικές δημιουργεί συνενοχή και δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε συνένοχοι στην κακοποίηση του αθλήματος. Είναι αυτονόητο ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής για τον Ηρακλή είναι persona non grata. Οφείλει η Κ.Ε.Δ. να ελέγξει τα φαινόμενα αυτά και να εμπεδώσει με τις διαρκείς παρεμβάσεις κλίμα δικαιοσύνης, αμεροληψίας, εμπιστοσύνης και ασφάλειας, στους αθλητές στους διοικούντες και τους φιλάθλους. Έχουμε την φιλοδοξία να δημιουργήσουμε μία ομάδα πρότυπο, που να διακρίνεται για το ήθος, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και την διαφάνεια, και στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε την συναντίληψη και την στήριξη των θεσμικών οργάνων.

Για το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗ

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…