Κεντρική NBA Το μεγαλείο ψυχής του Αϊζέια Τόμας (vid)
NBA

Το μεγαλείο ψυχής του Αϊζέια Τόμας (vid)

isaiah thoma celtics

isaiah-thoma-celtics

Ο Αϊζέια Τόμας δεν χρειαζόταν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του χθες. Δεν είχε την υποχρέωση να πάρει από το χέρι τους Μπόστον Σέλτικς και να τους οδηγήσει σε μονοπάτια επιτυχιών, όπως πράττει συνήθως. Ουδείς θα τον κατέκρινε, σε περίπτωση που αποφάσιζε να μην πατήσει παρκέ. Τα “βαρίδια” στα πόδια θα ήταν ανυπέρβλητα, αν στη θέση του βρισκόταν ένας μέσος άνθρωπος. Η αίσθηση της απώλειας ενός ανθρώπου, που αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους συνδέσμους του ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον υπήρχε σαν τρομακτική σκιά πάνω του. Παρ’όλα αυτά, ο Τόμας έπαιξε. Και απέδειξε ότι διαθέτει σπάνια ψυχικά αποθέματα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oqCX3CmTc2w]

Δεν είχαν περάσει 2 24ωρα από το άκουσμα της τραγικής είδησης. Η 22χρονη αδερφή του Τόμας, ονόματι Τσάινα, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, βυθίζοντας στη θλίψη και την απόγνωση τον σταρ των Σέλτικς. Η καρδιά του έσταζε “αίμα”, όντας σοκαρισμένος, δίνοντας μια άνιση “μάχη” με τα συναισθήματά του.

 

Ο Τόμας, όμως, μπήκε στο παρκέ, αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του. Με 33 πόντους, 10/18 σουτ και με τους Σέλτικς να είναι κατά 12 πόντους καλύτεροι από τους Μπουλς, με αυτόν στο παρκέ, έδωσε και την ψυχή του, παρότι ήταν ανεπανόρθωτα “λαβωμένος”. Οι φίλοι της Βοστόνης πανηγύριζαν δίχως αύριο σε κάθε καλάθι του ηγέτη της ομάδας του αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι Μπουλς ήταν ανώτεροι και έφυγαν με το διπλό από το TD Garden αλλά οι πάντες επικεντρώθηκαν στον μικρόσωμο, μα μεγαλόψυχο πλέι-μέικερ των “κελτών”. Προπονητές, αντίπαλοι, δημοσιογράφοι, άπαντες υποκλίθηκαν μπροστά του και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κάποια γεγονότα είναι απλώς μεγαλύτερα από το μπάσκετ…

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HTj-uWRJsuU]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…