Κεντρική NBA “Σόκαραν” τη Βοστόνη οι Μπουλς! (vids)
NBA

“Σόκαραν” τη Βοστόνη οι Μπουλς! (vids)

jimmy butler bulls

jimmy-butler-bulls

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη των φετινών πλέι-οφς είναι γεγονός! Οι Σικάγο Μπουλς ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική βραδιά τον Τζίμι Μπάτλερ (30 πόντοι, 15 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο) και επικράτησαν των Μπόστον Σέλτικς με 102-106, “αλώνοντας” το TD Garden! Σαφώς, η ιστορία που κυριάρχησε στο παιχνίδι αυτό ήταν το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ο Αϊζέια Τόμας, με τον σταρ των γηπεδούχων να δίνει κανονικά το παρών, 1 μέρα μετά τον τραγικό θάνατο της αδελφής του σε τροχαίο δυστύχημα. Η παρουσία του Τόμας ενέπνευσε τους συμπαίκτες του και το κοινό αλλά δεν αρκούσε, ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των “ταύρων”.

 

Ο “Jimmy Buckets” έδειξε ότι ίσως θα είναι ο κορυφαίος παίκτης αυτής της σειράς, με την clutch παρουσία του να επιδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο στο 4ο δωδεκάλεπτο. Με pull-ups από μέση και μακρινή απόσταση αλλά και βγαίνοντας πίσω από τα σκριν, ηγήθηκε απόλυτα της ομάδας του ενώ ήταν καθοριστικός και στον αμυντικό τομέα, με αποκορύφωμα την τάπα στον Τόμας, 1.36” πριν από τη λήξη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Be_d8jM28uo]Ο Τόμας “έσφιξε” τα δόντια, παίζοντας υπό το ασήκωτο βάρος της τραγικής απώλειάς του αλλά κατόρθωσε να σταθεί ανταγωνιστικός, με 33 πόντους και 10/18 σουτ. Οι φίλοι των Σέλτικς προσπαθούσαν να του δώσουν κουράγιο, φωνάζοντας με όλη τους τη δύναμη, κάθε φορά που πετύχαινε καλάθι, με αποκορύφωμα ένα φοβερό τρίποντο στο ξεκίνημα του αγώνα! Δυστυχώς για την ομάδα του, όμως, τα τελειώματά του κοντά και μακριά από το καλάθι δεν αρκούσαν.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HTj-uWRJsuU]

Ήταν δεδομένο ότι το Σικάγο θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα στα ριμπάουντ απέναντι στους Σέλτικς και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες. Συγκεκριμένα, οι “ταύροι” μάζεψαν 53 “σκουπίδια”, έναντι μόλις 36 των γηπεδούχων, με τα 20 να είναι επιθετικά! Το Σικάγο αγωνίστηκε με αστείρευτο πάθος και αυταπάρνηση στην άμυνα ενώ, η παρουσία του Μπόμπι Πόρτις ήταν η ευχάριστη έκπληξη, με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, σε 21 λεπτά συμμετοχής. Σε συνδυασμό με τους πόντους από τον πάγκο (35, έναντι 22) και την ηγεσία του Μπάτλερ, οι Μπουλς υπερκάλυψαν τα μέτρια ποσοστά τους και τα 16 λάθη τους, αποδεικνύοντας πως είναι πολύ σκληροί για να “πεθάνουν”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7qV3tKtqrNk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…