Κεντρική NBA “Ταύροι” από τα παλιά, “άλωσαν” εκ νέου τη Βοστόνη! (vid)
NBA

“Ταύροι” από τα παλιά, “άλωσαν” εκ νέου τη Βοστόνη! (vid)

dwyane wade bulls celtics

dwyane-wade-bulls-celtics

Οι Σικάγο Μπουλς δικαιώνουν απόλυτα τον τίτλο της πιο αλλοπρόσαλλης, απρόβλεπτης και αψυχολόγητης ομάδας για ακόμη μια φορά! Οι “ταύροι” θύμισαν κάτι από τη λάμψη του παρελθόντος, επικρατώντας ξανά των Μπόστον Σέλτικς με 97-111 και κάνοντας το 0-2 στη μεταξύ τους σειρά! Αυτή είναι μόλις η 2η φορά στην ιστορία, όπου το νο.8 της κατάταξης προηγείται με 2-0 του νο.1, κάτι που είχε συμβεί μονάχα με τους Φοίνιξ Σανς του 1993, οι οποίοι είχαν βρεθεί πίσω από τους Λος Άντζελες Λέικερς! Ο Τζίμι Μπάτλερ και ο Ντουέιν Γουέιντ μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, με 22 πόντους έκαστος αλλά τη διαφορά την έκανε ο Ραζόν Ρόντο.

 

 

Ο πλέι-μέικερ των Μπουλς “σκότωσε” την ομάδα, όπου γαλουχήθηκε σαν παίκτης, με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 14 ασίστ και εξαιρετική παρουσία στον αμυντικό τομέα. Στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ρυθμού του αγώνα, αλλάζοντας ταχύτητες με μαεστρικό τρόπο, τροφοδοτούσε υπέροχα τους συμπαίκτες του ενώ έβαλε και το “λιθαράκι” του στον τομέα του σκοραρίσματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο, οι Μπουλς σούταραν με 59%, όταν ο Ρόντο σούταρε ή έδινε την ασίστ και μόλις 38% σε αντίθετες περιπτώσεις!

Ακόμη, ο Ρόντο έκανε τη διαφορά στην άμυνα, κάνοντας τρομερή δουλειά πάνω στον Αϊζέια Τόμας. Συγκεκριμένα, είχε 7 αναχαιτίσεις της μπάλας, 5 κλεψίματα ενώ ήταν ο κύριος λόγος του χαμηλού ποσοστού ευστοχίας του σταρ των Σέλτικς (20 πόντοι, 6/15 σουτ). Μια πραγματικά υπερπλήρης εμφάνιση από τον γκαρντ των “ταύρων”, ο οποίος θυμήθηκε τις all-star μέρες του!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UZrdyM19HaU]

Οι Μπουλς είχαν στο “τσεπάκι” τους το προβάδισμα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν αρκετό star-power, ώστε να “πληγώσουν” τους καλοδουλεμένους, μα άπειρους “κέλτες”. Η κυριαρχία τους στη ρακέτα αναδείχθηκε ξανά, καθώς πήραν περισσότερα ριμπάουντ (43-38) ενώ μοίρασαν και 6 τάπες, με τις 3 εξ αυτών να είναι πάνω στον Τόμας! Οι Μπάτλερ και Γουέιντ έκαναν τη συνηθισμένη τους δουλειά, αν και ο πρώτος δεν σούταρε και με τα καλύτερα ποσοστά, καθώς χρειάστηκε 19 σουτ, ώστε να σκοράρει 22 πόντους. Από την άλλη, ο Γουέιντ απέδειξε ότι μετατρέπεται σε σουτέρ, κάθε φορά που φθάνει η ώρα των πλέι-οφς, διότι μέτρησε 3/4, “τιμωρώντας” την άμυνα των γηπεδούχων.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KkrP5fdJGyI]

Όσον αφορά τους Σέλτικς, ο Τόμας έμεινε στους 20 πόντους, ο Κράουντερ είχε 16 ενώ ο Μάρκους Σμαρτ είχε 13. Το πρόβλημα ήταν ότι, με δεδομένο την “αφλογιστία” του Τόμας και την εξαιρετική, σκληρή άμυνα των Μπουλς, δεν υπήρχε κάποιος παίκτης που να συμπαρασύρει την ομάδα προς τα πάνω. Οι συνθήκες των πλέι-οφς είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με την κανονική περίοδο και η Βοστόνη το μαθαίνει από πρώτο χέρι…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c2tBBxqaQOA]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…