Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Πετυχημένη η τελευταία πρόβα

Πετυχημένη η τελευταία πρόβα

papanikolaou augustine decolo

papanikolaou-augustine-decolo

Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ Ολυμπιακός πήγε χωρίς άγχος (και χωρίς δύο παίκτες) στη Μόσχα, για να παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ουδόλως ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο νους του είναι στην Αναντολού Εφές και στους αγώνες των πλέι οφ που ακολουθούν. Ήθελε να κάνει την τελευταία πρόβα, πριν ξεκινήσουν οι αγώνες που θα κρίνουν αν η χρονιά θα είναι πετυχημένη και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Την ανάγκη φιλοτιμία εποίησε, αλλά αυτό μπορεί και να του βγει και σε… καλό, καθώς στα “μεγάλα” ματς παίζεται λιγότερο παιχνίδι σε ανοιχτό γήπεδο και οι προπονητές επιλέγουν να πάνε σε σετ καταστάσεις. Με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Ιωάννη Παπαπέτρου μαζί στο ίδιο σχήμα, ένα πόιντ γκαρντ (είτε τον Βασίλη Σπανούλη, είτε τον Βαγγέλη Μάντζαρη), τρίτο… ημίψηλο τον Δημήτρη Αγραβάνη (εναλλακτικά με τον Γιώργο Πρίντεζη) κι έναν εκ των τριών σέντερ (κατά περίσταση), ο Ολυμπιακός έχει κάτι… νέο να παρουσιάσει.

Η πολύ καλή επιθετική παραγωγή από τους δύο “Παπ“, η συμμετοχική διαδικασία του Αγραβάνη, δίνουν το δικαίωμα στους “ερυθρόλευκους” να είναι πιο σκληροί στην άμυνα, χωρίς να χάνουν σημαντικά πράγματα στην επίθεση. Κυρίως τους δίνουν το δικαίωμα να αλλάζουν χωρίς πρόβλημα σε όλα τα σκριν.

Μα θα πει κανείς, η ΤΣΣΚΑ έβαλε 90 πόντους. Κι, όμως, για 20+ λεπτά η “ερυθρόλευκη” άμυνα ήταν εξαιρετική. Κι είναι δεδομένο πως δύσκολα θα βρεθεί απέναντί της ομάδα, που θα πετύχει 28/29 βολές (!), δύσκολα θα βρεθούν παίκτες με το ταλέντο του Μίλος Τεόντοσιτς και την αρχοντιά του Νάντο ΝτεΚολό. Δεν έχει τέτοιους η Εφές.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πλέον περισσότερα σχήματα, που μπορεί να παρουσιάσει στο παρκέ. Σαφέστατα με τον Έρικ Γκριν θα έχει κι άλλες λύσεις στο σκοράρισμα, οπότε το μόνο που λείπει για να συμπληρωθεί το παζλ (σύμφωνα με όσα έδειξε η αποψινή εμφάνιση του Ολυμπιακού), είναι να ξυπνήσει κάποιος τον Κεμ Μπιρτς.

Ο Καναδός έδωσε απίστευτα πολλές λύσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τώρα όμως μοιάζει να είναι το… άλυτο πρόβλημα. Γιατί με αυτόν μέσα ο Ολυμπιακός γίνεται πιο ευκίνητος, πιο λειτουργικός.

Υ.Γ.: Αυτή τη στιγμή ουδείς ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό το πλάνο με τους τρεις ημίψηλους μπορεί να είναι λειτουργικό απέναντι στον Παναθηναϊκό και κυρίως στον Κέι Σι Ρίβερς, που στα ως τώρα “αιώνια” ντέρμπι, είναι πονοκέφαλος για το “ερυθρόλευκο” προπονητικό τιμ.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…