Κεντρική Basket League Κύμη “Πετύχαμε ένα μικρό θαύμα”

“Πετύχαμε ένα μικρό θαύμα”

stauros toutziarakis kimi

stauros-toutziarakis-kimi

Η Κύμη επικράτησε στο “Τάσος Καμπούρης” του Απόλλων Πατρών με 7670, για την 25η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League μένοντας έτσι στην κατηγορία. Ο Σταύρος Τουτζιαράκης σε δηλώσεις του τόνισε την αποφασιστικότητα της ομάδας του να πάρει τη νίκη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Βασίλη Μπρατσιάκο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σταύρος Τουτζιαράκης στο Athlenda:
Για την νίκη με τον Απόλλωνα:
Ήταν ένας “τελικός“, ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Αν χάναμε θα υποβιβαζόμασταν. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη νίκη διότι δεν είχαμε το περιθώριο να διορθώσουμε ενδεχόμενο λάθος σε αντίθεση με τον Κόροιβο και τον Απόλλωνα Πάτρας που έχουν μια ακόμη ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσουν τη “σωτηρία” τους. Υστερούσαμε σε περίπτωση ισοβαθμίας και με τις δυο ομάδες και χρειαζόμασταν μόνο τη νίκη για να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη, το συζητούσαμε συνεχώς τις μέρες που προηγήθηκαν του αγώνα με τον Απόλλωνα και το αποδείξαμε το Σάββατο στο γήπεδο. Δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η έδρα για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την παραμονή.”

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κύμη:
“Κι αυτά είναι στο πρόγραμμα. Σίγουρα είναι δύσκολο να υποχρεώνεσαι μέσα στη σεζόν να αλλάξεις ξένους και ειδικά όταν πρόκειται για καλούς παίκτες, όπως ήταν ο Μόργκαν και ο Ελ Αμίν. Οι αποχωρήσεις τους ήρθαν σε κακό τάιμινγκ και μας αποσυντόνισαν. Ευτυχώς οι παίκτες που ήρθαν να τους αντικαταστήσουν ήταν εξίσου καλοί παίκτες και θα σταθώ ιδιαίτερα στον Όρτον που ήταν εκπληκτικός κόντρα στον Απόλλωνα.”

Για τον Βασίλη Μπρατσιάκο:
“Ο κόουτς είναι το μυαλό της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια που η ομάδα ανέβαινε κατηγορίες, ήταν κάθε σεζόν ρούκι. Είναι ένας άνθρωπος δουλευταράς που έχει το χάρισμα να προσαρμόζεται στις καινούργιες καταστάσεις. Όσο δουλεύει ανταμείβεται. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω ότι είχε πολύ ικανούς ανθρώπους δίπλα του με γνώση του μπάσκετ.”

Για το ποια εκ των δύο κορυφαίων στιγμών της ομάδας, την άνοδο στην Basket League ή την παραμονή, θεωρεί πιο σημαντική:
“Είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης και φυσικά της δικαίωσης των κόπων και των προσπαθειών όλων αυτών των μηνών, από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι σήμερα.”

Για τον αγώνα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (13/4):
“Θα είναι μια γιορτή για μας. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο όταν πηγαίνεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό. Εμείς θέλουμε να το απολαύσουμε και να κάνουμε καλό Πάσχα.”

Για τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας:
“Όταν ανεβαίνεις στη μεγάλη κατηγορία και καταφέρνεις να παραμείνεις στην κατηγορία, την επόμενη σεζόν κοιτάς λίγο ψηλότερα. Αυτό σημαίνει πως κρυφοκοιτάς τη συμμετοχή στα πλέι οφ.”

Για την προσωπική του απόδοση:
“Ήταν από τις καλύτερες χρονιές μου, ίσως η καλύτερη. Με εμπιστεύτηκε η ομάδα και ο προπονητής, δίνοντας μου αρκετό χρόνο συμμετοχής και προσπάθησα να τους δικαιώσω και να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη. Από τη στιγμή που η ομάδα πέτυχε τον στόχο της είμαι διπλά χαρούμενος.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…