Κεντρική Τελευταία νέα Παπανικολάου στο eBasket: “Σημαντική η στήριξη για να συγκεντρωθούν χρήματα”

Παπανικολάου στο eBasket: “Σημαντική η στήριξη για να συγκεντρωθούν χρήματα”

apa

apaΟ Δημήτρης Παπανικολάου είναι από τις μεγάλες προσωπικότητες που θα βρεθούν στον φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα γίνει την Κυριακή (2/4) στο κλειστό του Αγίου Θωμά ανάμεσα στον Σύλλογο Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (Σ.Π.Α.Κ.Ε.) και της εταιρίας “Μηχανικοί Μελετών και Εφαρμογών”. Ένας αγώνας που “στηρίζεται” από την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” που είναι ο μεγάλος χορηγός. Μάλιστα ο Παπανικολάου θα βραβευτεί από την εταιρία “Μηχανικοί Μελετών και Εφαρμογών” για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και θα του δοθεί τιμητική πλακέτα.

Το ebasket.gr μίλησε μαζί του για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αρχικά ο σπουδαίος πρώην καλαθοσφαιριστής είπε:

“Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιοι αγώνες για κοινωφελείς σκοπούς και φιλανθρωπική δράση. Εμείς οι παλαίμαχοι όποτε μπορούμε, μαζευόμαστε για να παίξουμε ώστε αυτή η μάζωξη να συνδυάζεται με έναν ιερό σκοπό”.

Για το αν δέχτηκε (ο ίδιος αλλά και οι άλλοι παλαίμαχοι)… δίχως δεύτερη σκέψη να συμμετέχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο γίνεται με πρωτοβουλία την εταιρίας “Μηχανικοί Μελετών και Εφαρμογών”: Ναι φυσικά, αρκεί να είμαστε στην Αθήνα… Είναι χαρά μας και μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Όταν αυτό συνδυάζεται με φιλανθρωπικό σκοπό, αυτό είναι το τέλειο. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να βάλουμε το πετραδάκι μας για να βοηθήσουμε παιδιά και όσους έχουν ανάγκη. Αυτό θα είναι η ελάχιστη βοήθεια από πλευράς μας”.

spake-ellinikos-hrysosΓια το πώς αντιμετωπίζουν οι παλαίμαχοι τέτοια παιχνίδια που γίνονται για… ιερό σκοπό: “Δεν υπάρχει άγχος σε τέτοια ματς. Είναι άλλο να παίζεις επαγγελματικά και άλλο πιο χαλαρά. Είναι μια ευκαιρία να ξαναζήσουμε κάποια πράγματα απερίσπαστα”.

Για την ανάγκη να στηριχτεί η προσπάθεια από πλευράς του κόσμου στο φιλανθρωπικό παιχνίδι της Κυριακής: “Είναι πολύ σημαντικό (σ.σ. να στηριχτεί η προσπάθεια). Τα όποια έσοδα θα συγκεντρωθούν, θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και για Νοσοκομείο από όσο γνωρίζω. Θα χαρούμε ο κόσμος να βρεθεί κοντά μας και εμείς θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε θέαμα και να συγκεντρωθούν χρήματα που θα βοηθήσουν ανθρώπους”.

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στους οποίους έπαιξε παλαιότερα και την προσπάθεια που κάνουν στην Euroleague: “Οι ομάδες με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, είναι πολύ ανταγωνιστικές. Είναι από τις πιο δυνατές και αυτό είναι σημαντικό για το μπάσκετ και την προώθηση της χώρας μας. Είναι σημαντικό που οι δύο ομάδες κρατούν την σημαία ψηλά…”.

Η πρόσκληση για τον φιλανθρωπικό αγώνα

prosklisi

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Τελευταία νέα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…