Κεντρική NBA Παπαγιάννης: “Φέτος είναι μόνο η αρχή”
NBA

Παπαγιάννης: “Φέτος είναι μόνο η αρχή”

giwrgos papagiannis sacramento kings

giwrgos-papagiannis-sacramento-kings

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέτυχε μια πολύ θετική εμφάνιση στη νίκη των Σακραμέντο Κινγκς επί των Ντάλας Μάβερικς, “αρπάζοντας” από τα μαλλιά άλλη μια ευκαιρία. Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας σέντερ μίλησε για την προσαρμογή του στα αμερικανικά, μπασκετικά δεδομένα, για την αλλαγή ρόλου στα τελευταία παιχνίδια ενώ απάντησε και σε ερώτηση περί… μουσικής!

Για την αλλαγή στον ρόλο του εντός του παρκέ, ο Παπαγιάννης τόνισε: “Στα τελευταία 2 παιχνίδια, έπρεπε να μείνω έξω από τη ρακέτα επειδή έπαιζα περισσότερο σαν 4-5άρι. Σαν αποτέλεσμα, δεν μπορούσα να πάρω εγώ το ριμπάουντ, οπότε προσπαθούσα να κάνω block-out, ώστε ο Κόλι-Στάιν να το πάρει και αυτό είναι καλό για την ομάδα”.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο, με τον οποίο προσπαθεί να ενσωματωθεί ομαλά στο αμερικανικό στυλ μπάσκετ, ο Έλληνας σέντερ ανέφερε: “Όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε να προσαρμοστώ, καθώς το στυλ μπάσκετ είναι διαφορετικό σε σχέση με την Ευρώπη. Με βοηθούν τόσο στο βίντεο, όσο και στην προπόνηση, ώστε να καταλάβω καλύτερα το παιχνίδι. Θα έρθουν και θα μου πουν πού πρέπει να κινηθώ, ώστε να έχουμε καλύτερες αποστάσεις”.

Σε ερώτηση για το ψυχολογικό κομμάτι, ο Παπαγιάννης έδωσε περισσότερη έμφαση στην “αύρα” των οπαδών της ομάδας: “Σε κάθε παιχνίδι, όσο κερδίζουμε, γίνεται όλο και καλύτερο. Είναι ωραίο να κάνουμε τους φανς να έχουν ελπίδες και να ζητωκραυγάζουν για εμάς όποτε έρχονται στο γήπεδο. Ελπίζω να τους δίνουμε λόγους χαράς και η φετινή χρονιά είναι απλά το ξεκίνημα ενόψει της επόμενης”.

Τέλος, η συνέντευξη ξέφυγε από το μπασκετικό πλαίσιο, με τον Παπαγιάννη να μιλάει για το τραγούδι “Big Poppa” του θρυλικού ράπερ, Notorious B.I.G, το οποίο παίζει στα μεγάφωνα του γηπέδου κάθε φορά που σκοράρει: “Απ’όταν ήρθα εδώ, άκουγα αυτό το τραγούδι και αναρωτήθηκα “τι είναι αυτό;”. Μετά ο Μπεν ΜάκΛεμορ μου το έβαλε στο IPhone και έτσι ξεκίνησαν όλα!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…