Όπως το 2013 (vids)

olympiakos efes 2

olympiakos-efes-2Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την Αναντολού Εφές έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Οι δύο ομάδες έχουν… παρελθόν, καθώς το 2013 είχαν τεθεί αντιμέτωπες και πάλι για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Τότε, σε μία συγκλονιστική σειρά οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου, όπου στη συνέχεια κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο. Ας γυρίσουμε το χρόνο 4 χρόνια πίσω και ας θυμηθούμε τι έγινε στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τα πλέι οφ του 2013.

Κρίσιμες “μάχες” στην Ελλάδα και όλα τα ματς που θα γίνουν στην Ευρώπη αλλά και στο ΝΒΑ, θα προσφερθούν από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς αλλά και με live betting!

Παιχνίδι Νο.1

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε με 67-62 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς κάνοντας το 1-0. Κορυφαίος για τους “ερυθρόλευκους” ο… αφηνιασμένος Γιώργος Πρίντεζης που σταμάτησε στους 26 πόντους.

Παιχνίδι Νο.2

Οι Πειραιώτες απλοποίησαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Δύο μέρες αργότερα επικράτησαν για δεύτερη φορά της Εφές, πιο εύκολα αυτή τη φορά (71-53). Η σειρά μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν να… καθαρίσουν εκεί την υπόθεση πρόκριση και να μην χρειαστεί 5ο παιχνίδι στο Φάληρο.

Παιχνίδι Νο.3

Με τη σειρά στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, η Εφές θα προσπαθούσε να κάνει το “come back”. Η τουρκική ομάδα έκανε το πρώτο βήμα, καθώς επικράτησε με 83-72 και μείωσε σε 2-1. Οι 19 πόντοι του Έισι Λο δεν ήταν αρκετοί ώστε να αποτρέψουν την ήττα για τον Ολυμπιακό.

  Παιχνίδι Νο.4

Ο Ολυμπιακός ήθελε να τελειώσει τη σειρά στην Τουρκία και να μην χρειαστεί να επιστρέψει στο ΣΕΦ για 5ο παιχνίδι. Όλα έδειχναν πως θα το κατάφερνε, όμως οι Τούρκοι είχαν διαφορετική άποψη. 1.30′ πριν από το φινάλε του αγώνα, οι “ερυθρόλευκοι” προπορεύονταν με 7 πόντους (66-73), αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Mε ένα σερί 6-0 η Εφές έφερε το ματς στον πόντο και στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ένας πρώην “ερυθρόλευκος” ο Τζαμόντ Λούκας Γκόρντον με φόλοου έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στα δύο δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο και έτσι η πρόκριση για το Final 4 του Λονδίνου, θα κρινόταν στον Πειραιά.

Παιχνίδι Νο.5 

Ματς… ο θάνατος σου η ζωή μου. Ένα ματς πραγματικό θρίλερ, ματς για το οποίο ο Ολυμπιακός ήταν φτιαγμένος να παίζει και το είχε αποδείξει. Η Αναντολού Εφές μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ του ΣΕΦ και ευτύχισε να προηγηθεί ακόμα και με 15 πόντους (21-36). Στη δεύτερη περίοδο οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να “ροκανίσουν” τη διαφορά και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 33-41. Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές “ξύπνησαν” και με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη (19 π.) έκαναν αυτό που ήξεραν καλύτερα, να γυρίσουν… τούμπα το ματς. Οι Τούρκοι “παραδόθηκαν” στις ορέξεις των Πειραιωτών (82-72) που πήραν την πρόκριση για το Final 4 του Λονδίνου, όπου κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…