Κεντρική NBA NCAA Ντόρσεϊ: “Η ήττα πονάει…” (vid)

Ντόρσεϊ: “Η ήττα πονάει…” (vid)

tyler dorsey oregon ducks

tyler-dorsey-oregon-ducks

Στα σημεία που έκριναν την έκβαση του ημιτελικού ανάμεσα στο Όρεγκον και το Νορθ Καρολάινα στάθηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, σε δηλώσεις του λίγο μετά την ήττα των Ντακς στον ημιτελικό του Final Four. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ μίλησε ακόμη για την τελευταία φάση του αγώνα, εκεί όπου ουσιαστικά κρίθηκε η αναμέτρηση αλλά και για τη “γλυκιά” γεύση που θα του μείνει από τη φετινή, επιτυχημένη σεζόν.

Σχετικά με τα σημεία-κλειδιά που έκριναν το ματς, ο Ντόρσεϊ τόνισε: “Είχαμε πολλές ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη. Τα λάθη στο πρώτο ημίχρονο (14) και τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Ξέραμε ότι αυτό είναι το δυνατό τους σημείο. Τους αφήσαμε να το κάνουν και αυτό μας πόνεσε. Σούταραν περισσότερες φορές, λόγω των λαθών μας, αν και δεν είχαν και τα καλύτερα ποσοστά. Εγώ προσπαθούσα να βρω τον ρυθμό μου με όποιον τρόπο μπορούσα. Η ήττα αυτή πονάει γιατί φθάσαμε μακριά και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν φτιάξαμε τις απλές φάσεις. Κάναμε πράγματα που ήταν έξω από το συνηθισμένο για εμάς. Δεν εφαρμόσαμε το πλάνο μας και δεν τους περιορίσαμε στα δυνατά τους σημεία. Η ευθύνη είναι πάνω μας“.

Ο Ντόρσεϊ ερωτήθηκε ακόμη για τον τρόπο με τον οποίο θα θυμάται τη φετινή σεζόν: “Η σεζόν αυτή θα είναι μια καλή ανάμνηση. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Μπορεί ο αποκλεισμός να πονάει τώρα αλλά η “πληγή” θα επουλωθεί αργότερα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο”.

Τέλος, ο παίκτης του Όρεγκον μίληε και για την περιβόητη, τελευταία φάση του αγώνα: “Δεν κάναμε box-out. Τόσο απλά. Αυτοί πήραν τα επιθετικά ριμπάουντ και εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να σουτάρουμε για να πάρουμε τη νίκη”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xMN61ne3ZqA]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…