Κεντρική NBA NCAA Το “ταξίδι” του Όρεγκον έλαβε τέλος… (vids)

Το “ταξίδι” του Όρεγκον έλαβε τέλος… (vids)

oregon north carolina

Οι Όρεγκον Ντακς του Τάιλερ Ντόρσεϊ το πάλεψαν μέχρι το τελευταίο εκατοστό του δευτερολέπτου αλλά δεν πέτυχαν το μεγάλο κατόρθωμα. Το Νορθ Καρολάινα επικράτησε με 77-76 της ομάδας του Ελληνοαμερικανού γκαρντ, στο πλαίσιο του ημιτελικού του Final Four στο Φοίνιξ.

Παρά το γεγονός ότι οι Ταρ Χιλς είχαν 0/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο ήρωας της αναμέτρησης, Κένεντι Μικς “καθάρισε” το ριμπάουντ, χαρίζοντας στην ομάδα του Ρόι Γουίλιαμς το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Μικς πήρε στις πλάτες του το Νορθ Καρολάινα, με την παρουσία του κάτω από τα δύο καλάθια να είναι κυρίαρχη. Συνολικά είχε 25 πόντους (11/13 δίποντα) και 14 ριμπάουντ, σκοράροντας κατά κύριο λόγο με φόλοου, τελειώματα κάτω από το καλάθι και στο ποστ. Μάλιστα, έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Final Four με +25 πόντους και +14 ριμπάουντ σε έναν αγώνα, μπαίνοντας στην ίδια λίστα με τους Λάρι Μπερντ, Εντ Ο’Μπάνον, Ντάνι Μάνινγκ και Καρμέλο Άντονι! Ο σταρ της ομάδας, Τζάστιν Τζάκσον τα πήγε περίφημα, με 22 πόντους και 4/9 τρίποντα και έτσι υπερκαλύφθηκε η κακή παρουσία του Τζόελ Μπέρι (έπαιζε λαβωμένος λόγω τραυματισμού), ο οποίος είχε μόλις 2/14 σουτ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oZdCwE8q520]

Όσον αφορά τον Ντόρσεϊ, ο “Mr March” ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με 21 πόντους ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ. Τα ποσοστά ευστοχίας του, όμως, δεν ήταν και τα ιδανικά (3/11 σουτ), σκοράροντας κατά κύριο λόγο από τη γραμμή των βολών (12/12). Οι παίκτες των Ταρ Χιλς στάθηκαν πολύ καλά απέναντί του, δίχως να του επιτρέψουν να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό. Φυσικά, ήταν θετικός στο κρίσιμο, τελευταίο λεπτό, μειώνοντας τη διαφορά στους 3 (77-74), με σουτ 3 πόντων.

Το Όρεγκον είχε τραγικά ποσοστά ευστοχίας, σουτάροντας μόλις με 37% στα σουτ εντός πεδιάς. Ο Τζόρνταν Μπελ ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητικός, δίνοντας τρομερές “μάχες”, με 13 πόντους, 4 τάπες και 16 ριμπάουντ! Δυστυχώς, δεν κατάφερε να πάρει και το πολυπόθητο 17ο, ώστε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην ομάδα του. Ο Ντίλον Μπρουκς ήταν κάκιστος (2/11 σουτ) ενώ ο Ντίλαν Ένις είχε 19 πόντους, με 7/19 σουτ.

Πλέον, το Νορθ Καρολάινα βρίσκεται στον μεγάλο τελικό, όπου θα αναμετρηθεί με το Γκονζάγκα τα ξημερώματα της Τρίτης, Στον αντίποδα, οι Ντακς έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στο μεγάλο “ραντεβού”, για πρώτη φορά μετά το 1939!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zyXiHF3WnWQ]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…