Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Με σεβασμό στην προσωπικότητά του

Με σεβασμό στην προσωπικότητά του

kos golemis basouris

kos-golemis-basouris

Την περίοδο από 09/12/2010 μέχρι και την 07/12/2011 ως αρθρογράφοι της ιστοσελίδας www.basketblog.gr προβήκαμε σε σειρά δημοσιευμάτων τα οποία αφορούσαν τα τεκταινόμενα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και ειδικότερα στον κύριο Μπασούρη Δημήτριο, πρόεδρο της ΕΣΚΑ και νυν Ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ως δημοσιογράφοι θεωρήσαμε ότι πράττουμε τα δέοντα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού της καλαθοσφαίρισης. Δυστυχώς, από υπερβάλλοντα ζήλο υπερβήκαμε τα εσκαμμένα και σε ορισμένες δημοσιεύσεις μας αναφερθήκαμε σε πτυχές και τομείς της ζωής του κυρίου Μπασούρη Δημητρίου, οι οποίες ουδεμία σχέση είχαν με το δημόσιο ρόλο του στα μπασκετικά δρώμενα, ουδεμία σχέση είχαν με την πορεία του στον μπασκετικό χώρο, πορεία σεβαστή και αξιόλογη επί σειρά ετών.

Μετά την αντίδραση του κυρίου Μπασούρη στις δημοσιεύσεις μας αυτές δια της νομικής οδού, θα θέλαμε έστω και στο απομακρυσμένο αυτό χρονικό αυτό σημείο να δηλώσουμε την έγγραφη συγγνώμη μας για μια συνολική συμπεριφορά που ερμηνεύθηκε από πολλούς -πολλώ μάλλον από τον ίδιο- ως συμπεριφορά εμμονική εναντίον του, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόθεσή μας δεν ήταν σε καμία περίπτωση η συκοφάντησή του και η προσβολή της προσωπικότητάς του.

Ορισμένες φορές τα δημοσιογραφικά όρια δεοντολογίας είναι και για εμάς δυσδιάκριτα, ιδίως αν εκφράζουμε ρητά μέσω των άρθρων μας τη διαφωνία μας με αποφάσεις ή ενέργειες των υπευθύνων. Το δεοντολογικά ορθό όμως είναι να ανασκευάσουμε πλήρως οτιδήποτε τυχόν προσέβαλλε τον κύριο Μπασούρη Δημήτριο, δηλώνοντας ότι στο μέλλον θα απόσχουμε από προσβλητικές αναφορές στο όνομά του, απόδειξη του ότι τιμάμε το ρόλο του και τη συμβολή του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Μετά τιμής
Γιώργος Κογκαλίδης
Λένα Καραλή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…