Κεντρική NBA NCAA Η “σκοτεινή” πλευρά του τελικού στο NCAA (vids)

Η “σκοτεινή” πλευρά του τελικού στο NCAA (vids)

refs

refs

Το Νορθ Καρολάινα έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στον τελικό εναντίον του Γκονζάγκα. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, σκληράδα αλλά και από τους συνεχείς και διαπεραστικούς ήχους της σφυρίχτρας, οι οποίοι κατέστρεψαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και βύθισαν στα “τάρταρα” την ποιότητα του αγώνα. Εάν αυτό συνδυαστεί και με μερικά ανάποδα σφυρίγματα εναντίον του Γκονζάγκα στο τέλος, τότε μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί οι 3 διαιτητές βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

 

Συνολικά, δόθηκαν 44 φάουλ σε μια αναμέτρηση 40 λεπτών, σχεδόν 1 φάουλ ανά 2 κατοχές μπάλας! Εκτελέστηκαν 52 βολές (με μόλις 32 εύστοχες) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, αμφότερες οι ομάδες είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ μέσα σε μόλις 6 λεπτά, κάτι που είχε ως συνέπεια να οδηγούνται συνεχώς στη γραμμή των βολών στα τελευταία 14 λεπτά της αναμέτρησης! Ακόμη, 3 παίκτες του Γκονζάγκα χρεώθηκαν τουλάχιστον με 4 φάουλ (Κόλινς, Καρνόφσκι, Γουίλιαμς), με το 4ο φάουλ του Κόλινς να σηκώνει πολύ κουβέντα.

 

Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός του αγώνα είχε χαθεί, καθώς η δράση διακόπτονταν συνεχώς, με τις δύο ομάδες να σουτάρουν συνολικά με 34.8% στα σουτ εντός πεδιάς! Οι διαιτητές κατάφεραν να “κλέψουν” την παράσταση και στο τελευταίο λεπτό, στιγματίζοντας την αναμέτρηση με μια απολύτως λανθασμένη απόφαση. 1 λεπτό πριν από τη λήξη, η κατοχή δόθηκε λανθασμένα στο Νορθ Καρολάινα, το οποίο προηγούνταν με 66-65, με τον Κένεντι Μικς να “βουτάει” στο παρκέ μαζί με τον Κιγιάν Τιγί. Οι διαιτητές έδωσαν τζάμπολ, με το βελάκι να είναι υπέρ του Νορθ Καρολάινα, δίχως να δουν ότι το χέρι του Μικς βρίσκεται εκτός της τελικής γραμμής! Η απόφαση αυτή καταδίκασε τους “Bulldogs”, οι οποίοι δεν πήραν ποτέ ξανά το προβάδισμα.

Ο μπασκετικός “πλανήτης” ξέσπασε, μετά από τα γεγονότα αυτά, με τις αντιδράσεις των Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ να ξεχωρίζουν. Συγκεκριμένα, ο “βασιλιάς” έγραψε: “Δεν μπορώ να βλέπω πια αυτό το πράγμα! Αφήστε τους παίκτες να καθορίσουν το αποτέλεσμα!” ενώ ο σταρ των Μπουλς είπε: “Αφήστε τα παιδιά να παίξουν. Αφήστε μακριά τις σφυρίχτρες!“.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…