Κεντρική NBA NCAA Στο πάνθεον της δόξας το Νορθ Καρολάινα! (vids)

Στο πάνθεον της δόξας το Νορθ Καρολάινα! (vids)

justin jackson north carolina

justin-jackson-north-carolina

Οι Ταρ Χιλς τα κατάφεραν! Το Νορθ Καρολάινα αποκατέστησε την τάξη, μετά τον περσινό, χαμένο τελικό στην εκπνοή και επικράτησε του Γκονζάγκα με 71-65, κατακτώντας το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία του (3οι, πίσω από UCLA και Κεντάκι)! Οι “Bulldogs” το πάλεψαν μέχρι τέλους, σε ένα σκληρό παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν τα… φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών (52 ελεύθερες βολές, 5 παίκτες με +4 φάουλ!) και η αστοχία των δύο ομάδων (35.6% εντός πεδιάς το Νορθ Καρολάινα, 33.9% το Γκονζάγκα) αλλά ο Τζάστιν Τζάκσον έβαλε το κρίσιμο καλάθι, παίρνοντας και το φάουλ, με 100 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Στις τελευταίες, κρίσιμες κατοχές πήρε τη σκυτάλη ο Αϊζέια Χικς, σκοράροντας με 25.4” για το τέλος ενώ ο Κένεντι Μικς τάπωσε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, δίνοντας την ευκαιρία στον Τζάκσον να φύγει στον αιφνιδιασμό και να “καθαρίσει” την υπόθεση-τίτλο!

Θάντερ-Μπακς, Γουόριορς-Τίμπεργουλβς, Σπερς-Γκρίζλις και γενικά… όλο το ΝΒΑ, με live betting, αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές και στις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς για τους πελάτες της 2winbet.gr!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yz8pziUkWfA]

Ο Τζόελ Μπέρι ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών, με 22 πόντους ενώ μοίρασε και 6 ασίστ, κάνοντας δυναμικό comeback μετά την κακή παρουσία του στον ημιτελικό. Ο Τζάκσον έφθασε τους 16 ενώ ο Χικς σταμάτησε στους 13, μαζεύοντας και 9 ριμπάουντ. Οι Ταρ Χιλς σούταραν μόλις με 14.8% από τη γραμμή του τριπόντου, το χειρότερο στην ιστορία από ομάδα που επικράτησε στον τελικό, παρ’όλα αυτά τα κατάφεραν, σε μια αναμέτρηση που έπασχε από έλλειψη ρυθμού και ευστοχίας. Η άμυνά τους έπαιξε φυσικά σπουδαίο ρόλο, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση του Γκονζάγκα.

Για τους “Zags”, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είχε 15 πόντους με μόλις 5/17 σουτ, με τον Τζάκσον να κάνει καταπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμά του. Στα τελευταία λεπτά, όμως, πήγε να κάνει μόνος του τη ζημιά, με 8 σερί πόντους αλλά δεν πέτυχε το μεγάλο κατόρθωμα. Ο Τζος Πέρκινς ήταν ο μοναδικός συμπαίκτης του με διψήφιο αριθμό πόντων (13), με τη δυναμική φροντ-λάιν των “Bulldogs” να μην στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο θηριώδης, Πρζέμεκ Καρνόφσκι “κόλλησε” στους 9 πόντους, με 1/8 σουτ ενώ ο Ζακ Κόλινς αγωνίστηκε μόλις για 17 λεπτά, καθώς φορτώθηκε με φάουλ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cq9AogwLvow]

Η βραδιά ήταν ιστορική και για τον κόουτς των νικητών, Ρόι Γουίλιαμς καθώς έφθασε τους 3 τίτλους, ξεπερνώντας τον θρυλικό, Ντιν Σμιθ και πλέον βρίσκεται μονάχα πίσω από τους Τζον Γούντεν, Μάικ Σιζέφσκι και Άντολφ Ραπ! Τέλος, αυτή ήταν η 123η νίκη του Νορθ Καρολάινα σε τελικό τουρνουά, έχοντας μόλις μία λιγότερη από το πρωτοπόρο, Κεντάκι! Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο εμβληματικές βραδιές στην ιστορία του ένδοξου αυτού κολεγίου!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6ifVeyRuT10]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…