Κεντρική Ασίστ Shadow Η καταξίωση του προπονητή!

Η καταξίωση του προπονητή!

aposkitis new

aposkitis-new

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ένας προπονητής παρόλο που έχει κάνει εξαιρετική πορεία με την ομάδα του, αποτελεί παρελθόν με απόφαση της διοίκησης.

Ο Δημήτρης Αποσκίτης στο πέρασμά του από τον Ίκαρο Καλλιθέας δεν κατάφερε απλώς να μάθει το σωστό μπάσκετ στην εφηβική ομάδα της οποία καθοδηγούσε με απόλυτη επιτυχία, αλλά μπόρεσε να “δεθεί” με τους παίκτες του οι οποίοι λίγα 24ωρα πριν και μόλις τελείωσε η χρονιά, έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν λέγοντάς του ένα απλό “ευχαριστούμε κοόυτς για όσα μας έδωσες”.

Μάλιστα, ο έμπειρος προπονητής ένιωσε την ανάγκη να πει το δικό του “ευχαριστώ” στους νεαρούς αθλητές και ταυτόχρονα να τονίσει πως νιώθει υπερήφανος που συνεργάστηκε μαζί τους.

Όλα όσα έγραψε ο Δημήτρης Αποσκίτης στον προσωπικό του λογαριασμό:
“Σίγουρα η ζωή ενός προπονητή είναι γεμάτη από έντονες στιγμές και έντονα συναισθήματα. Υπάρχουν όμως μερικές πολύ ιδιαίτερες στιγμές που σε στιγματίζουν για μια ζωή. Μια τέτοια στιγμή είχα την ευλογία να βιώσω σήμερα το βράδυ.

Όταν μια σεζόν τελειώνει τόσο άδοξα σε προσωπικό επίπεδο και έχεις τόσο έντονο το συναίσθημα της αδικίας μέσα σου, και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν τα παιδιά σου (και το εννοώ τα παιδιά μου ), μετά το τελευταίο σντο, φεύγουν και έρχονται στην γωνία που κάθεσαι και σε αγκαλιάζουν ΟΛΟΙ, λέγοντας ένα απλό ευχαριστώ κόουτς για όσα μας έδωσες, τότε τα λόγια είναι περιττά και τα συναισθήματα ξεχειλίζουν. Όταν μάλιστα ξέρεις (όπως ξέρουν και τα ίδια τα παιδιά) ότι όλο αυτό το διάστημα, κράτησες μια πολύ διακριτική στάση, αποφεύγοντας ακόμη και την πιο απλή επαφή με τα παιδιά για να μην τα ενοχλήσεις από τον στόχο, όταν παράλληλα ξέρεις ότι όλο τον χρόνο αν και είχες αρκετές εντάσεις μαζί τους, οδηγός σου πάντα ήταν ο σεβασμός στην προσωπικότητα και στους χαρακτήρες τους, τότε ΝΑΙ.

Μπορείς να είσαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά ευγνώμων που είχες την ευτυχία να ζήσεις μια τέτοια στιγμή μαζί τους, και παράλληλα πολύ στενοχωρημένος, γιατί δεν μπόρεσες να τους πάς μέχρι το τέλος, έστω και αν δεν ήταν δική σου ευθύνη. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΑΙ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ” ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ “. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…