Κεντρική NBA Η απόλυση του Χένιγκαν και το… έργο που άφησε πίσω του
NBA

Η απόλυση του Χένιγκαν και το… έργο που άφησε πίσω του

rob hennigan magic

rob-hennigan-magic

Οι Ορλάντο Μάτζικ είναι ένα από τα πιο αδιάφορα και ανιαρά θεάματα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στο NBA του σήμερα. Πρόκειται για μια αδύναμη ομάδα, δίχως star-power, δίχως κάποια ιδιαίτερη προοπτική για το μέλλον, ευρισκόμενη στην κατάσταση αυτή εδώ και περίπου 5 χρόνια. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ρομπ Χένιγκαν θεωρούνταν ως ο κύριος υπαίτιος της πτώσης αυτής και ως αποτέλεσμα, ο 35χρονος απολύθηκε, με τον CEO της ομάδας, Άλεξ Μάρτινς να γνωστοποιεί την απόφαση.

“Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε υποστεί πτώση φέτος και ότι, επί 5 χρόνια δεν έχουμε δείξει κάποια βελτίωση ενώ θα έπρεπε. Πιστεύω ότι παρείχαμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να χτίσουμε μια επιτυχημένη ομάδα”, τόνισε ο Μάρτινς, με τον Χένιγκαν να θεωρείται από την πλειοψηφία του κόσμου ως ένας εκ των λιγότερο ικανών γενικών διευθυντών στο πρωτάθλημα.

Το ρεκόρ της ομάδας επί ημερών Χένιγκαν κυμάνθηκε μόλις στο 132-278 (μόλις 32.2%), το οποίο είναι το 2ο χειρότερο σερί ομάδας κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας ενώ είναι η χειρότερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας! Όσον αφορά τις αποτυχημένες κινήσεις του, αυτές είναι αρκετές, ώστε να γραφτεί μυθιστόρημα! Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να διαλέξει 3 φορές στην πρώτη 5άδα του ντραφτ, με τις επιλογές του να είναι ο Βίκτορ Ολαντίπο (ο οποίος έχει φύγει), ο Άαρον Γκόρντον, που ακόμη ψάχνει να βρει την κατάλληλη θέση μέσα στο παρκέ και ο Μάριο Χεζόνια, για τον οποίο δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις… Η εκτίμηση της αξίας ενός νεαρού παίκτη δεν ήταν και το πιο δυνατό του σημείο, αν κρίνουμε μάλιστα και από την επιλογή του Άντριου Νίκολσον ως lottery pick.

Ακόμη, ουδείς ξεχνάει το πιο πρόσφατο… κατόρθωμά του, ανταλλάσσοντας τον Ολαντίπο, τον Ερσάν Ιλιασόβα και ένα ντραφτ πικ, που επρόκειτο να είναι ο Ντομάντας Σαμπόνις, με σκοπό να αποκτήσει τον Σερτζ Ιμπάκα, ο οποίος ανταλλάχθηκε μετά από λίγους μήνες και τον ασταθή, Τέρενς Ρος! Επίσης, σε μια από τις πρώτες κινήσεις του, αντάλλαξε τον εξαιρετικό, Ράιαν Άντερσον, παίρνοντας τον Γκουστάβο Αγιόν (!), απομάκρυνε τον Τομπάιας Χάρις δίχως να πάρει τίποτα πίσω και έδωσε συμβόλαιο 72 εκατομμυρίων στον Μπίσμακ Μπιγιόμπο, 29 εκατομμυρίων στον Ντι Τζέι Όγκαστιν και 15 στον Τζεφ Γκριν! Το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να τον δικαιολογήσει σε έναν βαθμό αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η θητεία του κρίνεται ως αποτυχημένη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…