Κεντρική NBA Γιάννης: “Είμαι περήφανος για όλους μας!” (vid)
NBA

Γιάννης: “Είμαι περήφανος για όλους μας!” (vid)

giannis antetokounmpo bucks raptors 1

giannis-antetokounmpo-bucks-raptors

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για μια πληθώρα θεμάτων στη συνέντευξη τύπου, αμέσως μετά το τέλος του 6ου παιχνιδιού ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Τορόντο Ράπτορς. Ο “Greek freak” απάντησε σε μια ποικιλία από ερωτήματα, τα οποία συμπεριελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τα συναισθήματα της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα, το μάθημα που του έδωσε η φετινή σεζόν ενώ μίλησε και για τους τομείς, στους οποίους σκοπεύει να βελτιωθεί το καλοκαίρι.

Για την κούραση του παιχνιδιού αυτού, στο οποίο αγωνίστηκε σχεδόν 47 λεπτά ο Γιάννης τόνισε: “Ήμουν τρομερά κουρασμένος αλλά πήρα κίνητρο από τους συμπαίκτες μου και από το κοινό. Είναι λογικό να είσαι κουρασμένος, είναι τα πλέι-οφς. Σκεφτόμουν πως έπρεπε να κάνω ό,τι χρειαζόταν, ώστε να κερδίσουμε και παλέψαμε μέσω της κούρασης. Όλοι ήταν κουρασμένοι. Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου και για το προπονητικό επιτελείο, διότι έκαναν καταπληκτική δουλειά καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν”.

Για τη νοοτροπία της ομάδας όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Αντετοκούνμπο ανέφερε: “Δεν θες να χάσεις με 25 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Έπρεπε να παλέψουμε και το κάναμε. Ο Τέρι βοήθησε πολύ, όπως και ο Μονρό, συνεισφέροντας από τον πάγκο. Δεν βάλαμε κάτω το κεφάλι και θέσαμε ως στόχο να συνεχίζουμε να παίζουμε δυνατά, όσο μεγάλη και αν ήταν η διαφορά. Δυστυχώς, δεν νικήσαμε”.

Ο Γιάννης μίλησε και για την τελευταία φάση, στην οποία επέλεξε να πάει κοντά στο καλάθι, με τη διαφορά στους 3: “Ψάχναμε για ένα τρίποντο. Έπρεπε να σκοράρω νωρίτερα. Είχα βρει διάδρομο προς το καλάθι νωρίτερα αλλά ψάχναμε για τρίποντο. Έπρεπε να πάω για δίποντο πιο νωρίς

Η φετινή σεζόν ήταν γεμάτη πρωτόγνωρες εμπειρίες για τον Έλληνα σταρ, ο οποίος πήρε ένα καλό μάθημα από τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε: “Το να είσαι μεγάλος σε αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις αλλά αυτό που μαθαίνεις στο τέλος είναι ότι πρέπει να είσαι ηγέτης, να μιλάς περισσότερο. Κάναμε καλή δουλειά φέτος, καθώς παλέψαμε σε όλη τη σεζόν. Δεν είναι εύκολο, όμως, να προχωρήσεις στα πλέι-οφς. Αυτό έμαθα φέτος. Εύχομαι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι του χρόνου”.

Τέλος, ο ηγέτης των Μπακς έκανε λόγο και για τους τομείς του παιχνιδιού, στους οποίους επιθυμεί να βελτιωθεί: “Θέλω να είμαι πιο ομιλητικός και να καθοδηγώ καλύτερα την ομάδα μου, κάτι που θα γίνει, γιατί θα μεγαλώσω και θα είμαι πιο ώριμος. Τα 2 κύρια στοιχεία στα οποία θέλω να βελτιωθώ είναι το να γίνω δυνατότερος και να ευστοχώ σε ελεύθερα σουτ“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bp_ds-UK2Nc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…