Κεντρική NBA Έκαναν τη ζημιά οι Τίμπεργουλβς (vids)
NBA

Έκαναν τη ζημιά οι Τίμπεργουλβς (vids)

karl anthony towns

karl-anthony-towns

Μόλις 1 παιχνίδι περιελάμβανε το σημερινό καλεντάρι του NBA και αυτό λόγω ενός… “παγωμένου” απροόπτου που είχε λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς επικράτησαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 110-109, διακόπτοντας το σερί 6 νικών που “έτρεχε” η ομάδα του Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς απέδειξε για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο διάστημα, ο Άντριου Γουίγκινς σκόραρε συνεχώς ενώ ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν ο απόλυτος μαέστρος της επιθετικής λειτουργίας των “λύκων”!

 

Ο Τάουνς σταμάτησε στους 34 πόντους, με 15/25 σουτ ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ, κάνοντας “πάρτι” απέναντι στην αποψιλωμένη φροντ-λάιν των φιλοξενούμενων. Είχε καταπληκτικές τοποθετήσεις στο ποστ, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις “μάχες” ενώ επέδειξε και το εξαιρετικό footwork που διαθέτει. Ακόμη, έκανε αισθητή την παρουσία του στα τελευταία λεπτά, σκοράροντας την πλειοψηφία των κρίσιμων καλαθιών της ομάδας του ενώ αξιοποίησε στο έπακρο τις περισσότερες από τις 16 ασίστ του Ρούμπιο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TkJsjFvrUTk]

Ο Γουίγκινς ήταν ο άξιος συμπαραστάτης του “KAT”, με 29 πόντους και 11/24 σουτ. Ο σμολ φόργουορντ των “λύκων” μπήκε ορεξάτος στην αναμέτρηση, με 12 πόντους στην 1η περίοδο. Η δραστηριότητά του είχε ως επίκεντρο τα σουτ από μέση απόσταση αλλά και τα τρίποντα (3/3) ενώ τελείωσε και κάποιες φάσεις κοντά στο καλάθι, κυρίως χάρη στην αθλητικότητα και τα μακριά άκρα του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ctHz7gV-4B0]

Στον αντίποδα, ο Λίλαρντ είχε 25 πόντους αλλά με μόλις 7/21 σουτ ενώ ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έμεινε στα χαμηλά, με 17 πόντους και 5/14 προσπάθειες, με την απουσία του Γιουσούφ Νέρκιτς κάτω από το καλάθι να αποδεικνύεται καθοριστική. Ο Λίλαρντ είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά η εκτέλεσή του βρήκε σίδερο και έτσι, οι Μπλέιζερς βρίσκονται πλέον μόλις 1.5 νίκη πάνω από τους 9ους, Ντένβερ Νάγκετς, στη “μονομαχία” των δύο ομάδων για πρόκριση στα πλέι-οφς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lOI_ZWW9ZDU]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…