Κεντρική Ελλάδα “Χρυσά” καλάθια φιλανθρωπίας (pics, vids)

“Χρυσά” καλάθια φιλανθρωπίας (pics, vids)

spake mihe 01

spake-mihe-01

sotiris-charalampopoulosΤο μπάσκετ συνάντησε την κοινωνία, το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, καθώς η ομάδα του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Σ.Π.Α.Κ.Ε.) αντιμετώπισε εκείνη της εταιρείας “Μηχανικοί Μελετών & Εφαρμογών” υπό τη χορηγία της “Ελληνικός Χρυσός” και τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου με σκοπό την ενίσχυση του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράς Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων, της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, του Γενικού Νοσοκομείου Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία” και του Ταμείου Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

spake-mihe-03

Τα πρώτα καλάθια, βέβαια, προήλθαν από το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού καθώς παιδιά του συλλόγου ΟΦΗ Ηρακλείου έδωσαν το δικό τους αγώνα διάρκειας 20 λεπτών αποσπώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.

spake-mihe-02

Ύστερα, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, Δημήτρης Δημητριάδης, δήλωσε: “Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που γίνεται πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν αγώνα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού μας σκοπού. Ευχαριστώ την Εκκλησία, το κοινό που είναι εδώ και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Είμαστε η μόνη επιχείρηση που στηρίζει αυτή την προσπάθεια ενώ όλες οι άλλες αδιαφορούν ενώ δεν πρέπει. Υποστηρίζουμε τα κοινωνικά έσοδα της εκδήλωσης. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό όπως σήμερα”.

spake-mihe-04

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης: “Όταν ο αθλητισμός ενώνεται με τις αξίες του μπάσκετ, τότε η κοινωνία έχει σωστά αντανακλαστικά και όλες οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. Μας τιμά ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Ελπιδοφόρος. Το Μαρούσι είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό στην κοινωνία και στην Ελλάδα. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους”.

spake-mihe-06

Πριν από τον αγώνα βραβεύθηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και, αμέσως μετά, έγινε το τζάμπολ της αναμέτρησης. Για την ιστορία, ο Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος πήρε τη νίκη με 76-49.

spake-mihe-05

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 25-39, 36-60, 49-76.
“ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ”
(Νίκος Ψυχογιός): Στέλιος Κρίκος, Χρήστος Γκολογιάννης, Γιώργος Τσικουράκης, Βασίλης Γλύκαντζης, Αποστόλης Ευαγγέλου, Παύλος Γκολογιάννης, Κωνσταντίνος Γατέας, Γιάννης Αγγελόπουλος, Γιώργος Δεκόλης, Βασίλης Γκολογιάννης, Αλέξανδρος Νιωτάκης, Τάσος Παπαδόπουλος, Νίκος Αθανασιάδης, Δημήτρης Έξαρχος, Γρηγόρης Ζωίδης, Βασίλης Τσαμκόσογλου.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΠΑΚΕ) (Μιχάλης Κυρίτσης): Γιώργος Αγιασωτέλης, Λιβέρης Ανδρίτσος, Οδυσσέας Αντωνίου, Γιάννης Γεωργικόπουλος, Τάκης Κορωναίος, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννης Σγουρός, Τζανής Σταυρακόπουλος, Σάκης Τζαλαλής, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζής.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Στάικος – Ιωσηφίνα Κανιώρη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…