Κεντρική Β' Εθνική ΑΕΝΚ: “Θέλουμε ίση μεταχείριση”

ΑΕΝΚ: “Θέλουμε ίση μεταχείριση”

AENK-kifisia-filipos-filippos-mosxovitis-moschovitis-5

Την Κυριακή (09/04) η Νέα Κηφισιά ηττήθηκε από τον Παπάγου με 66-61, αλλά η ΑΕΝΚ για ακόμη μία φορά είχε έντονα παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών και γι αυτό εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

“Tο Δ.Σ. της ΑΕΝΚ συνεδρίασε εκτάκτως μετά το εντός έδρας παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β ́ Εθνικής και αποφάσισε ομόφωνα να συντάξει και να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΟΚ σχετικά με τα πολλαπλά κρούσματα κακής διαιτησίας, που είχαν ως αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και την διαφαινόμενη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος της ομάδας μας. Είναι γνωστό ότι ο σύλλογός μας δεν συνηθίζει να προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικές με θέματα διαιτησίας. Και αυτό είναι πάγια θέση και όχι δείγμα αδυναμίας. Όμως και κατά την προηγούμενη αγωνιστική και για τρίτη φορά από τις τέσσερις τελευταίες, γίναμε μάρτυρες σοβαρών διαιτητικών λαθών σε βάρος μας.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια εξαίρεση, σεβόμενοι την ιστορία μας, τους αθλητές-προπονητές μας και τους φιλάθλους μας και να πάρουμε θέση δημοσίως και να παρέμβουμε διαμαρτυρόμενοι έντονα στα αρμόδια όργανα του αθλήματος, λειτουργώντας πάντα κόσμια και τηρώντας τις θεσμικές διαδικασίες.

Γι’ αυτό και καταθέτουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας στις επιτροπές Πρωταθλήματος και Διαιτησίας της Ομοσπονδίας, όπου παραθέτουμε αναλυτικά και με βίντεο τους αγώνες εκείνους που, κατά την άποψή μας, τα πολλά διαιτητικά λάθη ζημίωσαν την ομάδα μας.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι δεν υπονοούμε κάποια συνωμοσία εναντίον μας, αλλά την ευνοϊκή μεταχείριση αντιπάλων, που στα μεταξύ μας παιχνίδια είχαν σοβαρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η ΑΕΝΚ δεν ζητάει ευνοϊκή μεταχείριση και φυσικά θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός αθλητικών πλαισίων.

Η παρούσα παρέμβαση έχει ως μοναδικό στόχο να αναδείξει την άδικη μεταχείριση του συλλόγου μας από διαιτητές, που σε κάποια παιχνίδια παραβλέπουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και στη διαφήμιση του αθλήματος του μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Μεγαρίδα: Αναλαμβάνει το κόστος της επανέναρξης! (pic)

Το πόσο θέλει να γίνει πράξη η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού έδειξε με ανακοίν…