Κεντρική Elite League Α2: Η κορυφαία πεντάδα της 27ης αγωνιστικής!

Α2: Η κορυφαία πεντάδα της 27ης αγωνιστικής!

faros skordilis

faros-skordilis

Η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ολοκληρώθηκε, με τον Ηρακλή να απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής και τον Πανιώνιο να υποχωρεί για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Φάρος Κερατσινίου έγραψε ιστορία με το 164-103 επί του Παγκρατίου, ενώ ο Αρκαδικός έκανε επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά, “λυγίζοντας” τον Αρκαδικό στην Τρίπολη.

Το eBasket.gr, όπως κάθε εβδομάδα, σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, η οποία αποτελείται από τους Νίκο Κατσαρέ, Γιάννη Αγγελόπουλο, Ντοβίντας Ρεντίκας, Αβραάμ Καλλινικίδη και Γάιο Σκορδίλη.

1) Νίκος Κατσαρές (Αίολος Αστακού)
Ο πολύπειρος γκαρντ του Αίολου έκανε εξαιρετική δουλειά κόντρα στο Ηράκλειο. Μέτρησε 15 πόντους (1/2 βολές, 4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 21 λεπτά συμμετοχής, οργανώνοντας αρμονικά το παιχνίδι της ομάδας του Μιχάλη Κουταλιανού.

2) Γιάννης Αγγελόπουλος (Αμύντας)
Ο γκαρντ της ομάδας του Υμηττού βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, “σκοτώνοντας” όποια άμυνα βρεθεί μπροστά του. Κόντρα στο Ψυχικό, μέτρησε 21 πόντους (3/4 βολές, 9/12 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ κι ένα κλέψιμο, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ.

3) Ντοβίντας Ρεντίκας (Αρκαδικός)
Ο Αρκαδικός έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι άουτ κι αυτό το οφείλει κυρίως στον Λιθουανού μπόμπερ, ο οποίος “καθάρισε” τον Εθνικό. Ο 25χρονος άσος είχε 25 πόντους (7/8 βολές, 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ.

4) Αβραάμ Καλλινικίδης (Χολαργός)
Ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν καθοριστικός για την ομάδα του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Στο πίσω μέρος του παρκέ εξουδετέρωσε με τη μαχητικότητα του τα “ατού” του Πανιωνίου, ενώ στο μπροστά μέρος σημείωσε 14 πόντους (5/6 βολές, 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο). Ο άσος του Χολαργού είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 κλέψιμο.

5) Γάιος Σκορδίλης (Φάρος Κερατσινίου)
Το ιστορικό παιχνίδι του Φάρου με το Παγκράτι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, από τη στιγμή που η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαώδης. Οι Κερατσινιώτες πάτησαν τέρμα το γκάζι και πέτυχαν 164 πόντους. Άξια αναφοράς είναι και η εμφάνιση του Γάιου Σκορδίλη, ο οποίος συγκέντρωσε 2.050 βαθμούς (!) στο ράνκινγκ. Μέτρησε 27 πόντους με 3/3 βολές και 12/15 δίποντα, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…