Κεντρική Basket League ΑΕΚ Βαρύ το κλίμα στην ΑΕΚ

Βαρύ το κλίμα στην ΑΕΚ

zdovts aek

zdovts-aek

Η ΑΕΚ έχασε και τον δεύτερο φετινό στόχο της. Ύστερα από τον αποκλεισμό από τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Ένωση αποκλείστηκε από τη φάση των “16” του Champions League και δεν κατάφερε να προχωρήσει πολύ μακριά στη διοργάνωση, όπως ήταν και ο βασικός στόχος της ομάδας του Γιούρι Ζντοβτς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η Μονακό δεν ήταν κάποιο απροσπέλαστο θηρίο, ωστόσο η ομάδα του Σλοβένου τεχνικού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της, παίζοντας άμυνα με τα μάτια στο δεύτερο παιχνίδι. Η “κιτρινόμαυρη” αποστολή επέστρεψε στη βάση της και όπως ήταν φυσικό το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στις τάξεις της ομάδας.

Ουδείς δεν είχε όρεξη για πλάκα, με τον προπονητή και τους παίκτες να είναι αμίλητοι. Όλα αυτά κι ενώ πλησιάζει το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το κίνητρο για τη νίκη είναι μεγάλο, όχι από βαθμολογική άποψη (η τρίτη θέση είναι σίγουρη για την ΑΕΚ), αλλά κυρίως ψυχολογική. Οι “κιτρινόμαυροι” πρέπει να πανηγυρίσουν μία νίκη επί ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) για να αποδείξουν πως η ψαλίδα έχει μικρύνει. Το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους “ερυθρόλευκους” θα είναι το καλύτερο βάλσαμο στις πληγές της ομάδας. Ενδεχόμενη ήττα (και μάλιστα βαριά) είναι πιθανόν να δρομολογήσει εξελίξεις στην ομάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …