Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τα ρεκόρ του ημιχρόνου του Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός!

Τα ρεκόρ του ημιχρόνου του Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός!

apao

apao

Η Ζαλγκίρις και ο Παναθηναϊκός τα… έσπασαν στο πρώτο ημίχρονο (19-31) του μεταξύ τους παιχνιδιού στο Κάουνας, για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Λιθουανοί, ειδικά, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις κόντρα στην άμυνα του “τριφυλλιού”, σκοράροντας μόλις 19 πόντους στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το αμυντικό ρεκόρ του σε ημίχρονο εκτός έδρας αγώνα στην Ευρωλίγκα, μιας και 19 πόντους είχε δεχθεί και πάλι από τη Ζαλγκίρις τη σεζόν 2011-12, αλλά και από την Τσεντεβίτα τη σεζόν (2015-16).

Οι 19 πόντοι της Ζαλγκίρις στο πρώτο ημίχρονο αποτελούν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των Λιθουανών στην Ευρωλίγκα, μετά τους 17 πόντους που είχαν σημειώσει κόντρα στην Κουμπάν (2015-16).

Στις 25 φορές στην ιστορία που μία ομάδα έβαλε 19 ή λιγότερους πόντους στο ημίχρονο, όπως απόψε η Ζαλγκίρις, έχασε στις 24. Η μοναδική ομάδα που νίκησε ήταν η Παρτιζάν εκτός τη Μιλάνο (65-69) το 2011-12, χάνοντας με το ίδιο σκορ με τη Ζαλγκίρις (19-31).

Τέλος, για 20η φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας, το σύνολο των πόντων των δύο ομάδων στο ημίχρονο ήταν 50 πόντοι (ή λιγότεροι).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…