Κεντρική NBA NCAA Στους “8” το Όρεγκον, καταπληκτικός Ντόρσεϊ! (vid)

Στους “8” το Όρεγκον, καταπληκτικός Ντόρσεϊ! (vid)

tyler dorsey oregon ducks 2

tyler-dorsey-oregon-ducks

Το “ταξίδι” των Όρεγκον Ντακς θα συνεχιστεί και στη φάση των “8” του κολεγιακού πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα του Τάιλερ Ντόρσεϊ επιβλήθηκε διά πυρός και σιδήρου του Μίσιγκαν με 69-68, παίρνοντας την πρόκριση για τους “Elite 8“. Αυτή θα είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που το Όρεγκον θα βρεθεί στα προημιτελικά, με τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ να είναι για ακόμη μια φορά ο μπροστάρης της ομάδας.

Ο Ντόρσεϊ έδειξε ξανά ότι έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν κλασικό σουτέρ, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους (2/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής. Η μηχανική του στο σουτ είναι άρτια, ειδικά όταν γίνεται λόγος για ένα 20χρονο παιδί, καταφέρνοντας να σκοράρει τόσο μετά από ντρίμπλα (δημιουργώντας το δικό του σουτ δηλαδή), όσο και σε συνθήκες spot-up. Ακόμη, σκόραρε το τελευταίο καλάθι του αγώνα με 1 λεπτό για τη λήξη, χάρη σε μια πανέμορφη spin-move.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LafSAvNVwUE]

Το σερί των εξαιρετικών εμφανίσεων του Ντόρσεϊ συνεχίστηκε και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Όρεγκον που σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους στα πρώτα 3 παιχνίδια της March Madness! Οι μέσοι όροι του στα τελευταία 6 ματς (δηλαδή στα παιχνίδια του τουρνουά της περιφέρειας και στη March Madness) κυμαίνονται στους 23 πόντους, με 57.1% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και 61.3% στα δίποντα!

Ο Ντόρσεϊ είχε ως άξιο συμπαραστάτη τον Τζόρνταν Μπελ (16 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 2 τάπες) ενώ ο Ντίλον Μπρουκς περιορίστηκε ξανά σε χαμηλό ποσοστό ευστοχίας (5/13 σουτ). Το Μίσιγκαν είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ, με το “όνειρο” του Φάιναλ-Φορ να παραμένει ζωντανό για τους Ντακς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iJt9VZ3ZZ9k]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…