Κεντρική NBA NCAA “Ψυχρός εκτελεστής” ο Ντόρσεϊ, στο Final-4 το Όρεγκον! (vids)

“Ψυχρός εκτελεστής” ο Ντόρσεϊ, στο Final-4 το Όρεγκον! (vids)

tyler dorsey kansas oregon frank mason

tyler-dorsey-kansas-oregon-frank-mason

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σαγήνευσε ξανά τα πλήθη, με τις απίθανες εκτελεστικές του αρετές και οι Όρεγκον Ντακς βρίσκονται πλέον στο Final-4, επικρατώντας των πανίσχυρων, Κάνσας Τζέιχοκς με 74-60! Έτσι, η ομάδα του Ελληνοαμερικανού γκαρντ θα βρεθεί ανάμεσα στα 4 κορυφαία κολέγια για πρώτη φορά μετά το 1939 (!), όταν είχε διεξαχθεί το πρώτο Final-4 στην ιστορία του NCAA! Ταυτόχρονα, οι Ντακς κατέκτησαν και τον τίτλο της Midwest, με τον Ντόρσεϊ ως κεντρικό πρωταγωνιστή ξανά.

 

 

O “Mr March” ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ του Όρεγκον, με 27 πόντους! Εκτέλεσε το Κάνσας, με 6/10 τρίποντα, έχοντας την ευχέρεια να ευστοχεί από πολύ μακρινές αποστάσεις και σε πολύ κρίσιμα σημεία. Ακόμη, κατάφερνε να βάζει την μπάλα στο παρκέ, διεισδύοντας προς το καλάθι με επιτυχία (3/3 δίποντα, 3/4 βολές). Ο Ντόρσεϊ έχει ήδη τη στόφα ενός εξαιρετικού σουτέρ ενώ έδειξε και πάλι ότι το clutch γονίδιο είναι βαθιά ριζωμένο μέσα του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n5F9nwJS0T0]

Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Ντίλον Μπρουκς, με 17 πόντους και 7/18 σουτ αλλά και ο Τζόρνταν Μπελ, το “πασπαρτού” της ομάδας. Ο Μπελ έκανε όλη τη “βρώμικη” δουλειά, με 11 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 8 τάπες(!), σε μια στατιστική γραμμή που θυμίζει Ντρέιμοντ Γκριν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε MVP της περιφέρειας Midwest.

Στον αντίποδα, διακρίθηκε ξανά ο Φρανκ Μέισον, με 21 πόντους και 8/20 σουτ ενώ ο σούπερ-σταρ, Τζος Τζάκσον “έμπλεξε” από νωρίς με τα φάουλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μέτρια απόδοσή του (10 πόντοι με μόλις 3/8 σουτ, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Το Final-4 θα διεξαχθεί στο Φοίνιξ, με τους Ντακς να αγωνίζονται την 1η Απριλίου εναντίον του νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Νορθ Καρολάινα-Κεντάκι.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9pXXV6F5g9A]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…