Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Μονόδρομος οι εκλογές

Μονόδρομος οι εκλογές

esake a1 klirosi

esake-a1-klirosi

Το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έχει ένα και μοναδικό ζήτημα, μετά τη δραπέτευση του Μιχάλη Μελή: Θα πάει άμεσα σε εκλογές (πριν φύγει ο μήνας), ή μετά το τέλος της περιόδου; Αυτοί που έχουν τα… γένια, έχουν και τα χτένια, όμως θα είναι καταστροφικό να πάει με… υπηρεσιακό πρόεδρο η λίγκα στην κρισιμότερη διαπραγμάτευση (ίσως) όλων των εποχών.

Πολλοί είπαν πως ήταν αξιοπρεπής η στάση του Μιχάλη Μελή. Καμία αντίρρηση. Περί του ήθους του ανδρός, βάζω φαρδιά πλατιά και τη δική μου υπογραφή (όχι πως χρειάζεται). Ήταν, όμως, επιζήμια και η ολιγόμηνη παραμονή του στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά και η απόφασή του να αποχωρήσει τώρα. Και σε πείσμα της ρήσης (μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες) του Μάνο Παπαδόπουλου, ο ΕΣΑΚΕ όχι μόνο δεν έπαψε να είναι μικρομάγαζο (ποτέ δεν ήταν), αλλά αίφνης έγινε προβληματική επιχείρηση, έτοιμη για λουκέτο.

Στην ουσία τώρα. Υποστηρίζουν πολλοί πως δεν πρέπει να διαταραχθεί το πρωτάθλημα, λες και αν γίνουν εκλογές εν μέσω περιόδου, αίφνης οι αγώνες θα γίνονται κάθε Τρίτη. Είναι -κατά την ταπεινή μου άποψη- υποχρεωτικό να γίνουν εκλογές τώρα, ώστε να υπάρχει σταθερή διοίκηση, η οποία θα διαπραγματευτεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κι όχι μόνο να γίνουν εκλογές, αλλά να είναι ενωτικές κι όχι πόλωσης.

Ναι, υπάρχει επιτροπή, ναι έχει κάθε δικαίωμα ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος να διαπραγματευτεί ως πρόεδρος, όμως διαθέτει κάποιος εξ αυτών την εμπειρία; Μπορεί να πάρει την ευθύνη και να δεσμεύσει τον επόμενο πρόεδρο, την επόμενη διοίκηση, με ένα συμβόλαιο που θα είναι κουτσουρεμένο, όπως η χορηγία που έφερε ο Μιχάλης Μελής για το όνομα του πρωταθλήματος;

Το συμβόλαιο λήγει τον Μάιο και μπορεί καν να μην έχει επιτευχθεί συμφωνία, όμως όλοι γνωρίζουν πως τα καλά deal γίνονται νωρίτερα και ανακοινώνονται όταν έρθει η ώρα. Θα πάει ο ΕΣΑΚΕ, διασπασμένος αφού ήδη υπάρχουν συμβόλαια με ομάδες που… τρέχουν, να διαπραγματευτεί μετά το τέλος Μαΐου, δίχως να έχει κάτι στα χέρια του; Όντας τηλεοπτικά άστεγος και με την πίεση στη δική του περιοχή;

Αν θέλουμε να έχουμε πρωτάθλημα του χρόνου, αν δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες με μαθητευόμενους μάγους, αν θέλουμε να αποφύγουμε την αντιμετώπιση της αποτυχίας με το… παυσίπονο “είχε καλές προθέσεις ο άνθρωπος, αλλά δεν ήξερε“, πρέπει όχι μόνο να γίνουν άμεσα οι εκλογές, αλλά να επιλεχθεί κι ένας πρόεδρος με δυναμική, με απόφαση να κάνει τον ΕΣΑΚΕ μοναδική του απασχόληση. Που δεν θα κοιμάται και δεν θα τρώει, αν προηγουμένως δεν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…