Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οικονομίδης for president

Οικονομίδης for president

oikonomidis vasilis esake

oikonomidis-vasilis-esake

Εκλογές “εδώ και τώρα” στον ΕΣΑΚΕ! Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος πέταξε από τα χέρια του (γιατί άραγε;) την “καυτή πατάτα“, πλέον -μετά την άρνηση του αντιπροέδρου να αναλάβει (ως ορίζει ο κανονισμός) χρέη προέδρου- ο ΕΣΑΚΕ έχει διοικητικό κενό και οδηγούμαστε άμεσα σε εκλογές, με τον Βασίλη Οικονομίδη να ζητά από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο την “ευχή” για να διεκδικήσει το χρίσμα.

Οι εξελίξεις μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μελή είναι ραγδαίες. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι αυτός που καλείται να διοικήσει την Ένωση των ΚΑΕ, όμως δεν δείχνει προθυμία να αναλάβει τις ευθύνες, που εκπορεύονται από τα προεδρικά καθήκοντα, κι έτσι το συμβούλιο της Τρίτης θα έχει ως μοναδικό θέμα την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Κάτι που θα γίνει μέσα στον Μάρτιο.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι εξελίξεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και πλέον αναζητείται ο επόμενος πρόεδρος. Ο Βασίλης Οικονομίδης, ο οποίος ήταν επί δεκαετία πρόεδρος της λίγκας, επιθυμεί να επιστρέψει και γι’ αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες- θα κατεβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να πάρει το “χρίσμα” από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (κοινώς να… φιλήσει το χέρι).

Οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν περάσει από σαράντα κύματα, για χρόνια ολόκληρα ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν ήθελε να ακούσει για τον πρώην πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, αλλά πλέον είναι ζητούμενο και ποια στάση θα κρατήσει ο Βασιλακόπουλος, αλλά και τι θα πράξουν τα σωματεία, που στο τέλος της θητείας του είχαν αποδοκιμάσει με την ψήφο τους τον κ. Οικονομίδη.

Θα είναι υποψήφιος; Θα είναι η μοναδική υποψηφιότητα; Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, τα επιτελεία των (“μεγάλων“) ομάδων επεξεργάζονται σχέδια και συζητούν ονόματα, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί που θα θελήσουν να αναλάβουν τον ΕΣΑΚΕ αυτή την ώρα της κρίσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …