Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Διαφορετικός ο ρόλος μου όταν παίζει ο Σπανούλης”

“Διαφορετικός ο ρόλος μου όταν παίζει ο Σπανούλης”

erick green olympiakos

erick-green-olympiakos

Η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στην Νταρουσάφακα, όπως δήλωσε ο Έρικ Γκριν. Ο Αμερικανός άσσος αναφέρθηκε και στον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως όταν παίζει ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο Sport :

Για τη σπουδαιότητα της επικράτησης τους: “Ήταν μια μεγάλη νίκη. Συνολικά, η άμυνά μας έκανε τη διαφορά. Τους αφήσαμε, όμως, να ξαναμπούν στο παιχνίδι, κάτι που δεν είναι καλό. Τους αφήσαμε να το μετατρέψουν σε «μάχη σώμα με σώμα» στο τέλος. Πρέπει να διατηρούμε σε βάθος χρόνο το προβάδισμα που «χτίζουμε», να μένουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Δύο «χορεύουν» και o αντίπαλος πάντα θα προσπαθεί να επιστρέψει…”.

Για τους λόγους που δημιουργούνται τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους: “Συμβαίνει… είναι μέρος του μπάσκετ! Πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος. Πρέπει να συνεχίζεις, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν επιτρέπεται να τους αφήνουμε να το μετατρέπουν σε κλειστό παιχνίδι, όπως έγινε με την Νταρουσάφακα“.

Για τη δική του συμβολή στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής και την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, μετά τον τραυματισμό του: “Είμαι εδώ για να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα από εμένα. Όποτε έχω ευκαιρία να παίξω θα παίξω, αλλά ξέρω πως ο ρόλος μου είναι διαφορετικός όταν ο Σπανούλης επιστρέφει. Όλα καλά. Εγώ θα κάνω πάντα ό,τι χρειάζεται για να νικάει η ομάδα. Όταν παίζει ο Σπανούλης το παιχνίδι γίνεται ευκολότερο. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, είναι ο αρχηγός και πραγματικά είναι υπέροχο που επέστρεψε υγιής. Στην αγωνιστική επιστροφή του έπαιξε δυνατά και έκανε μεγάλο παιχνίδι”.

Για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: “Αυτός είναι ο στόχος, η πρόκριση στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Φυσικά και είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να μην επαναπαυτούμε. Θέλουμε νίκη στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια, κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί“.

Για την εκτός έδρας αναμέτρησή τους με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την Basket League: “Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που αγωνιζόμαστε στην έδρα τους. H AEK είναι μέσα στις τρεις πρώτες στο βαθμολογικό πίνακα. Εάν, όμως, κάνουμε καλά αυτά που ξέρουμε να κάνουμε θα είμαστε καλά, δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι για εμάς στην προσπάθεια να αναδειχθούμε πρωταθλητές Ελλάδας“.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Σφίγγει τα δόντια» ο Λαρεντζάκης

«Σφίγγει τα δόντια» και φωνάζει παρόν στο Game 5, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Γιαννούλης Λ…