Κεντρική NBA Back-to-back… απόλαυση ο ΝτεΡόζαν! (vid)
NBA

Back-to-back… απόλαυση ο ΝτεΡόζαν! (vid)

demar derozan raptors

demar-derozan-raptors

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν μπήκε στο παρκέ της American Airlines Arena με “φτερά” στα πόδια, μετά την καταπληκτική εμφάνισή του εναντίον των Σικάγο Μπουλς. Ο σταρ των Τορόντο Ράπτορς βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, με το επιθετικό πλάνο της ομάδας να είναι βασισμένο εξ ολοκλήρου στις δικές του αρετές, όσο ο Κάιλ Λάουρι βρίσκεται στα “πιτς”. Στην χθεσινή αναμέτρηση, ο “DeMarvellous” απέδειξε ότι διαθέτει σπάνιο επιθετικό ένστικτο, φορτώνοντας το καλάθι των Μαϊάμι Χιτ με 40 πόντους!

Τα στατιστικά του ήταν εξαιρετικά (14/25 σουτ, 12/13 βολές), δείχνοντας ποιος είναι το “αφεντικό” στα σουτ από μέση απόσταση. Τα πατήματά του και ο ρυθμός του στο σουτ είναι εξαιρετικά ενώ έχει την ικανότητα να ευστοχεί σε ασφυκτικά μαρκαρισμένα σουτ. Δρούσε κυρίως μετά από σκριν ή μετά από επανάληψη του σκριν στην αντίθετη πλευρά (rescreen), βρίσκοντας χώρο δράσης, ώστε να σουτάρει. Ακόμη, υποδέχθηκε την μπάλα και στο ποστ, ευστοχώντας στα αγαπημένα του turnarounds ενώ κέρδισε αρκετά φάουλ, κυρίως πάνω στο σουτ και όχι τόσο σε διεισδύσεις προς το καλάθι.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=02_7aBammz8]

Με την επίδοση αυτή, ο ΝτεΡόζαν έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία των Ράπτορς, μετά τον αξεπέραστο Βινς Κάρτερ, ο οποίος σημειώνει 2 συνεχόμενες 40άρες ενώ είναι ο 3ος, μαζί με τους Κάρτερ και Κρις Μπος, που πετυχαίνουν +40 πόντους σε 2 περιπτώσεις μέσα στον ίδιο μήνα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…